Digidexo.com

Kan du ta Chantix når gravid?

Legene er enige om at du ikke bør røyke mens de er gravide. I dag er det mange alternativer for røykeslutt, eller slutte å røyke, for eksempel reseptbelagte stoffet Chantix. Men er Chantix trygt for gravide? Svaret er ennå ikke kjent.

Chantix

Chantix er et reseptbelagt legemiddel for røykeslutt. Vareniklin er et annet navn for Chantix.

Hvordan Chantix Works

Når du røyker, nikotin fra sigaretten ber hjernen til å frigjøre dopamin, en kjemisk som forårsaker en behagelig følelse. Chantix ber hjernen til å frigjøre dopamin i lavere nivåer, slik at du unngår nikotin abstinenssymptomer som irritabilitet. Chantix hindrer også nikotin fra å forårsake en dopamin utgivelsen, slik at røyking ikke lenger er så behagelige.

Hvordan ta Chantix

Folk vanligvis tar Chantix i 12 uker. Til å begynne med tar de en lav dosering en gang per dag. De gradvis trappe opp til en større dose to ganger per dag.

Side Effects

Chantix kan forårsake kvalme, livaktige drømmer, hodepine og andre bivirkninger. Chantix kan forverre eksisterende mentale tilstander eller forårsake slike forhold oppstår på nytt.

Chantix og graviditet

Ingen studier har blitt gjennomført på Chantix bruk hos gravide eller ammende kvinner. Derfor, hvis du er gravid, kan bli gravid, eller ammer, bør du ikke bruke Chantix.