Digidexo.com

Hvordan lage en sunn meny for Kids

Hvordan lage en sunn meny for Kids


Det er viktig å lære barnet sunne matvaner i ung alder. Ved å gi næringsrik mat valg tidlig og viser barnet hva matvarer for å unngå eller konsumere i moderate mengder, kan du forberede ham til å ta smarte avgjørelser for resten av sitt liv. Som en forelder eller verge, må du forstå hva som gjør et sunt måltid eller mellommåltid. Vet vitaminer og mineraler barnet trenger og forstå at barnet ditt kan ha sterke liker eller misliker mot visse matvarer. Planlegg ditt barns måltider og tilby ham sunne valg mens sette et godt eksempel ved å spise riktig selv.

Hvordan lage en sunn meny for Kids

•  Tilby barnet ditt hele korn til frokost. Ikke la barnet ditt til å hoppe over frokosten, som hans metabolisme kan bremse ned og få ham til å føle seg svak og sliten. Unngå korn og matvarer med store mengder sukker. Velg brød med hele korn som toast, bagels og engelsk muffins. Finn korn laget med hele korn. Tilby en porsjon frisk frukt som epleskiver eller en banan med måltidet.

Velg sunne snacks. Enten barnet ditt kommer til skole, barnehage eller på en tur, alltid ha noen sunne alternativer for snacks. Nøtter, trail mix, frisk frukt eller grønnsaker er lett å pakke. Hvis du kan bruke et kjøleskap, velger lav-eller ikke-fett yoghurt med granola eller ost på toppen av hele korn crackere.

Lag en sunn lunsj. Unngå å stoppe på nærmeste fast food restaurant. Spre peanøttsmør og syltetøy på hel-korn toast eller brød. Lage en sandwich av magert kjøttpålegg med salat og tomater. Husk å legge til frisk frukt eller grønnsaker til måltidet i stedet for potetgull eller informasjonskapsler.

Sitt ned til middag. Det er viktig at barnet forstår at måltidene ideelt sett bør spises sammen som en familie, og ikke foran fjernsynet. Sette et godt eksempel ved å tilberede en sunn middag for alle i stedet for å servere mat à la carte. Unngå stekt, fet mat. Cook grillet, stekt eller broiled proteiner som kylling eller magert kjøtt. Serverer den med en kastet salat og fettfri dressing, hel-korn ruller eller hele korn pasta på siden.

Velg magre meieriprodukter. Mens barnet ditt skal ha helmelk opp til han blir 2, velger lav-fett eller ikke-fett melk som han blir eldre. Hele melkeprodukter inneholder høyere mengder fett og kalorier enn barnets behov. Prøv å unngå sukkerholdig saft drikker eller brus til måltidene. Tilby vann eller melk i stedet.

Vær smart med desserter. Prøv å tilby en frisk frukt parfait med fettfri yoghurt til måltidet er ferdig, men ikke helt forby desserter, heller. Begrense mengden av søtsaker barnet ditt har til spesielle anledninger.

Vær klar over de ernæringsmessige retningslinjer for barn. Mypyramid, næringspyramiden laget spesielt for barn, påpeker at et barn skal ha to porsjoner protein, to porsjoner med frukt og grønnsaker, tre porsjoner med meieriprodukter og fire porsjoner av hele korn hver dag. Etter hvert som barnet vokser og utvikler seg, vil hans behov endres. Sørg for at du konsultere pyramide for å holde deg oppdatert.