Digidexo.com

Forskjellen mellom REM søvn og NREM

Forskjellen mellom REM søvn og NREM


Under søvn kroppen og hjernen hvile og forynge. Forskere kan ta opp hjernens aktivitet under søvn med en maskin som kalles en electroencephalograph. EEG viser to grunnleggende mønstre av aktivitet, raske øyebevegelser eller REM-søvn, og ikke-raske øyebevegelser, eller NREM søvn. Begge typer søvn er nødvendig for optimal helse, men likevel har svært ulike virkninger på kroppen. Vanligvis forynger REM søvn hjernen og NREM forynger kroppen.

Sykluser av Sleep

Kroppen veksler mellom to hovedsøvnsykluser, REM og NREM. Vanligvis når en person først sovner han vil gå inn i NREM søvn, som faktisk kan bli brutt ned i fire etapper som varer ca 90 minutter. REM søvn skjer neste, og kan vare alt mellom 10 minutter til en time. I løpet av natten kroppen vil sykle mellom NREM søvn og REM, men tilbringer mesteparten av tiden i NREM søvn.

Hjerne og kropp

Det antas at i løpet av REM-søvn hjernen er foryngende og hviler. Under NREM søvn kroppen er healing, regenererende vev og bygge bein og muskler. Når en person ikke får nok REM søvn de blir forvirret, deprimert eller irritabel. En person som ikke får nok NREM søvn vil være trøtt, sløv og kan ha en lavere immunrespons.

REM søvn

Under REM søvn, øyemusklene napp, beveger seg raskt under øyelokkene. Under NREM søvn øynene er fortsatt. Vitenskapelige studier viser øynene bevege seg i ulike mønstre avhengig av REM-søvn tilstand. Noen ganger øynene rulle sakte under nær våkenhet. Så er det utbrudd av hurtige øyebevegelser og dyp søvn. Forskere tror hastigheten på øyebevegelser er knyttet til skanning handlingen av en drøm. De fleste av våre drømmer oppstår under REM-søvn når hjernen er aktiv og kroppen er rolig. Musklene i kroppen er i en tilstand av lammelse under våre drømmer. Hvis musklene ikke blir aktiv under REM søvn, med sovende kan gå, snakke eller handle ut sine drømmer.

NREM søvn

NREM-søvn har fire etapper. Den første fasen av NREM oppstår kort tid etter at en person faller i søvn, og hvis vekket i løpet av denne begynnelsen stadiet, kan de ikke innse at de selv hadde sovnet i det hele tatt. Hypnic myokloni, eller en intens kropps napp, kan oppstå i løpet av første del av NREM søvn like før musklene slappe av. De neste tre faser av NREM søvn vil være dypt eller lys, og musklene i kroppen kan slappe helt av eller kan trekke seg sammen og flytte mellom fasene. Under NREM søvn hjernen er stille. Vanligvis vil den sovende ikke drømme og kroppen hennes, men avslappet, kanskje flytte eller bytte posisjoner mellom faser. Hjertefrekvensen bremser, kroppstemperatur synker og veksthormoner frigjøres.