Digidexo.com

Hvorfor folk Gain vekt lett?

Hvorfor folk Gain vekt lett?


Vektøkning er et problem for et stort antall mennesker, selv om enkelte medisinske tilstander, samt livsstil, også spille en rolle i hvor lett folk opp i vekt. Grunner for vektøkning variere, men det er noen vanlige årsaker som kan føre til personer fra å få vekt lett.

Langsom metabolisme

Base metabolisme (hvor raskt du forbrenner kalorier) bestemmes ved fødselen, og er delvis arvelig. Likevel er det en rekke livsstilsvalg som kan fremskynde eller sakte ned stoffskiftet og innflytelse hastighet og mengde vektøkning gjennom hele livet. Kroppssammensetning har en stor innvirkning på stoffskiftet. Mennesker med en lav prosentandel av muskel og en stor prosentandel av kroppen fett har lavere metabolisms, noe som forklarer hvorfor kvinnen har en langsommere metabolisme enn menn (menn har et naturlig høyere prosentandel av muskel i sin komposisjon). Mangel på mosjon kan også langsom metabolisme og føre til vektøkning.

Mangel på mosjon

Folk som spiser flere kalorier enn de brenne av vil opp i vekt lettere. De som har en stillesittende livsstil er spesielt utsatt, for eksempel folk som jobber i kontorer eller andre sitter ned arbeidsplasser. Mengden kalorier som trengs for å få vekt er noen ganger misvisende. For eksempel, det er 200 kalorier i en bolle, noe som ville ta ca 25 minutter med jogging eller 50 minutter gjør Pilates å brenne av. For de fleste mennesker å spise ute ofte eller indulging i fast food på regelmessig basis, kan en gang i uken trening ikke være nok til å forbrenne nok kalorier for å miste eller opprettholde vekten.

Bad Diet

En diett høy i fett eller sukker er en sannsynlig gjerningsmann for vektøkning. Selv tilsynelatende-uskyldige matvarer som smørbrød eller salater kan føre til vektøkning hvis for mange krydder eller add-ons er brukt. For eksempel, har et glass appelsinjuice så mye sukker (12 ts.) Som en boks med brus, og noen salater kan pakke opp til 1000 kalorier hvis de inneholder store mengder ost, krutonger eller sauser. For eksempel har TGI fredagens Pecan-crusted kylling salat 750 kalorier og 50 gram fett.

Helseproblemer

Det finnes en rekke medisinske tilstander som kan forårsake rask vektøkning. Disse inkluderer diabetes, en underactive skjoldbruskkjertelen, depresjon og Cushings syndrom. Hver kan påvirke stoffskiftet eller føre til rask vektøkning hvis den ikke behandles riktig. Lavt blodsukker fører ofte til cravings for sukker og stivelsesholdige matvarer. Det finnes også medisiner som kan påvirke vekten, inkludert anti-anfall medisiner, medisiner for kroniske smerter (som også kan påvirke evnen til å utøve på en jevnlig basis), astma inhalers inneholder steroider, antidepresjons og og psykofarmaka, p-piller og hormon replacement therapy.

Stress

Høye nivåer av stress føre til at kroppen til å frigi kortison, også kjent som "fight or flight response" hormon. Kortisol bremser ned stoffskiftet, påvirker blodsukkeret (som fører til cravings) og får kroppen til å akkumulere mer fett rundt magen området. Stress er også nært knyttet til emosjonell spising, som fører til ikke bare hyppigere spise, men også til å spise mens ikke sulten (som en måte å roe ned angst) eller til å stole på høy-fett, høyt sukker trøstemat.