Digidexo.com

Langvarig bruk av Nexium

Nexium er merke-navnet på reseptbelagte stoffet esomeprazol magnesium, som brukes til å behandle symptomer på syre reflux eller gastroøsofageal reflukssykdom. Langsiktige bivirkninger av Nexium er ikke helt kjent fordi medisinen har bare blitt brukt siden 2001 De langsiktige effekter som er kjent er generelt sant for flere andre reseptbelagte syre reflux medisiner i tillegg.

Time Frame

Produsert av Astrazeneca, halsbrann medisinering Nexium er designet for korttidsbehandling av fire til åtte uker, selv om en lege vil trolig gi en ny resept hvis halsbrann problemer ikke har sunket. Dens formål er å redusere magesyre, og siden syre refluks fører ofte til skader på spiserøret, denne reduksjonen i syre lar helbredelses skal finne sted. Noen ganger leger vil foreskrive Nexium i inntil seks måneder dersom andre helseproblemer er utelukket som kan også forårsake symptomer som ligner på halsbrann, for eksempel hjerte-og karsykdommer.

Bivirkninger

Nexium kan ha flere bivirkninger, den vanligste av disse er gastrointestinal. Diaré eller forstoppelse, gass, kan abdominal smerte og kvalme oppstå. Nexium kan også påvirke opptaket av andre rusmidler.

Kolitt

Langsiktig Nexium bruk øker risikoen for kolitt og diaré fra Clostridium bakterier, fordi de lavere nivåer av magesyre tillate bakterier å formere seg i fordøyelseskanalen. Forskere ser for indikasjoner på at langvarig bruk fører til en høyere rate av andre gastrointestinale infeksjoner.

Nexium og Cardiovascular Medisinering

Nexium kan forstyrre effektiviteten av digoksin, et felles medisiner for høyt blodtrykk og andre hjerte-problemer. I tillegg er en studie av over 16 000 individer av Medco Health Solutions indikerte at folk som tar Nexium sammen med blodpropp-forebygge narkotika Plavix har en 50 prosent større risiko for hjerteinfarkt eller andre hjerte episode enn folk tar Plavix av seg selv.

Hoftebrudd

Nexium tilhører en kategori av legemidler som kalles protonpumpehemmere, som alle reduserer mage syre produksjon. Behandling med protonpumpehemmere som varer mer enn ett år er knyttet til en 44 prosent økt risiko for hoftebrudd hos personer over 50, ifølge en studie publisert i "Journal of American Medical Association" i 2006.

Andre langsiktige bivirkninger

Et lite antall av anemi tilfeller er knyttet til langvarig bruk av Nexium. Dette kan være på grunn av stoffets interferens med opptaket av jern, og fordi mer magesyre er nødvendig for å oppta vitamin B12.