Digidexo.com

Hvilke vitaminer bør man ta?

Hvilke vitaminer bør man ta?


Et blikk på vitamin delen av de fleste supermarkeder og narkotika butikker er nok til å forvirre de fleste. Hvilke trenger du? Hvor mye? Hva gjør de for deg? Her er en oppsummering av fordelene med noen store vitaminer.

Vitamin A

Vitamin A styrker immunsystemet, fremmer friske øyne og er viktig for vekst av celler og for sunn hud. Tenåringsgutter bør få 900 mikrogram vitamin A per dag, mens tenåringsjenter bør få mer enn 700 mikrogram. Overdosering av vitamin A - en risiko, spesielt hvis du tar acne medisiner som inneholder isotretinoin - kan forårsake hud-eller leverskade.

Vitamin C

Vitamin C er viktig for produksjonen av kollagen, noe som bidrar til å holde cellene sammen. Vitamin C er svært viktig for helsen til tennene, bein, tannkjøtt og blodkar. Det hjelper kroppen absorbere næringsstoffer som kalsium og jern, og bidrar til helbredelse av sår. Menn trenger 75 mg om dagen; kvinner, 65mg.

Vitamin B

Hele B familie bør være en del av ditt daglige inntak. Menn og kvinner trenger 2,4 mikrogram hver B-vitamin om dagen (ca. 200 IUS). Vitamin B12 er viktig for nervecellefunksjon og røde blodceller utvikling. Vitamin B9 gir kvinner med folsyre de trenger for å levere et friskt barn. En vitamin B7-mangel kan føre til nedsatt vekst og problemer med spedbarns utvikling. Vitamin B6 bidrar til å bryte ned proteiner og bistår i sunn hjernen fungerer. Vitamin B5 gir kroppen pantotensyre, som hindrer akne og holder huden frisk. Vitamin B3 supplerer kroppens niacin, noe som er viktig for å forebygge dermatitt, mental forvirring og diaré. Vitamin B2 er den kroppene kilde til riboflavin som hindrer sprekker i leppene, følsomhet for sollys, og betennelse i tungen. Vitamin B1 gir kroppen med tiamin, avgjørende for å forebygge beriberi, en sykdom i nervesystemet som kan forårsake mislyktes sensorisk persepsjon og føre til hjertesvikt.

Vitamin kosttilskudd vs vitaminer fra mat

The Food and Drug Administration, samt en rekke medisinske områder og tidsskrifter attest til betydningen av å bruke mat som den viktigste kilde til næringsstoffer, supplert ved behov ved vitamintilskudd. Ikke alle av de biologisk aktive komponenter i mat har blitt identifisert, så det er ikke godt å si hva andre næringsstoffer du kan få fra mat, men ikke en pille.