Digidexo.com

Hvor mye CoQ10 bør man ta?

Hvor mye CoQ10 bør man ta?


Koenzym Q10 (CoQ10) er et vitamin-liknende stoff som er fettløselige og finnes i alle celler i kroppen. Det fungerer i tandem med flere viktige enzymrelaterte skritt når energi er produsert. Q10 har blitt omtalt som et viktig supplement til hjertet og generell helse, men noen tilskudd skal være godkjent av en lege.

Studerte Effekter av Q10

Den viktigste anvendelse for CoQ10-tilskudd kan være i pasienter som er mangelfull i naturlige nivåer av koenzym. Når en person har en stoffskiftesykdom, en mitokondrie problem, ikke nok CoQ10 tatt i, og over bruk av Q10 i kroppen, kan det være behov for å legge mer CoQ10 i supplement form. Hypertensjon har vært vist i forstudier å føre til en liten reduksjon i blodtrykket. En studie av 641 personer med hjertesvikt viste at CoQ10 sterkt redusert alvorlighetsgraden av hjertesymptomer og førte til færre sykehusinnleggelser. Q10 har blitt testet på mennesker med Parkinsons sykdom, og det viste en signifikant bedring i symptomer og visuell funksjon i en studie, og en reduksjon i funksjonshemming i forhold til placebo.

En typisk dose av Q10 er 30 til 90 mg per dag i oppdelte doser, men andre forhold kan føre til en vesentlig forskjellig innstilling av disse doser. Mens de fleste forsøk bruker 100 til 200 mg, av Parkinsons sykdom studie funnet at en dose på 1200 mg var mest vellykket når sammenlignet med 300 og 600 mg grupper. Hvis du er frisk og ikke har symptomer, men er forpliktet til å bruke CoQ10, en dose på 30 til 90mg regionen er trolig best for deg.

Hypotetiske Effekter av Q10

Det er mange teoretiske bruksområder for CoQ10 som ennå ikke har hatt tilstrekkelige studier for å støtte sine potensielle resultater. Koenzym kan ha en effekt på både aldersrelatert makuladegenerasjon og bremse demens ved Alzheimers sykdom. Q10 har vært knyttet til å forbedre kronisk tretthetssyndrom og trening ytelse. Kreft og HIV har også blitt testet med CoQ10, men med ikke nok støtte for indikasjon på en positiv effekt.

CoQ10 Drug Interactions

Siden Q10 produseres naturlig i kroppen, kan dine nivåer skje ved de medisiner du tar. Som et resultat, vær forsiktig om CoQ10 kosttilskudd når du er på noen av følgende medisiner: ACE-hemmere, betablokkere, diuretika, kalsiumkanalblokkere, antikoagulantia, dopaminfremmende midler og kolesterolsenkende legemidler.