Digidexo.com

Hvordan håndtere med en spenning hodepine

Hvordan håndtere med en spenning hodepine


Spenningen hodepine er den vanligste typen av hodepine, og de blir vanligvis beskrevet som en konstant, mild til moderat smerte på begge sider av hodet. De kan få deg til å oppleve en følelse av tetthet i hodet eller nakke muskler. Årsaken er ukjent, men. Følgende trinn kan hjelpe i lettelser smerten av en spenning hodepine.

Hvordan håndtere med en spenning hodepine

•  Ta en pause. Håndteringen av en spenningshodepine kan være så enkelt som å ta tid bort fra en stressende hendelse, siden stress er en vanlig trigger for denne typen hodepine. Noen måter å de-stressing lytter til noen beroligende musikk, ta en tur, se på TV og ta en ferie.

sove, sove, sove! En annen vanlig trigger for spenningshodepine er søvnmangel. Fange noen zzz kan være den enkleste løsningen i håndteringen av en spenningshodepine.

Plasser en ispose eller varmepakke hvor du føler muskelspenninger. Dette kan være på hodet eller halsen.

Spis! Noen ganger når blodsukkeret synker, kan dette utløse en spenningshodepine. Å ha en snack kan nix dette.

Oppgave-det lindrer stress, slapper musklene og kan hjelpe deg med å håndtere en spenningshodepine siden øvelsen øker beta-endorfin produksjon, en naturlig stressavlastning.

massere anspente muskler. Eller enda bedre, få noen til å massere anspente nakke og hode muskler. Dette kan bidra til å lindre smerten også.

Ta en over-the-counter (OTC) smertestillende som for eksempel aspirin, paracetamol (for eksempel Tylenol) eller ibuprofen (for eksempel Motrin). Dette kan være løsningen hvis du ikke kan finne lindring gjennom alle ikke-medisinske behandlinger.

Hint

  • OTC medisiner gi midlertidig lindring, men endringer i livsstil er virkelig den beste måten å håndtere spenningshodepine. Prøv å innlemme regelmessig aerob trening i din daglige rutine, spise godt og redusere stress så mye som mulig.
  • Se en lege dersom spenning hodepine forekommer oftere, eller hvis smertene vedvarer eller øker i intensitet. Kronisk hodepine smerte kan være en indikasjon på en annen medisinsk problem, så det er best å få en profesjonell medisinsk vurdering hvis du opplever økende symptomer.