Digidexo.com

Kilder til vitamin A og Retinol

Kilder til vitamin A og Retinol


Vitamin A er viktig for å opprettholde klart syn, fremme hud helse og produsere røde blodlegemer. Retinol er dyret form av vitamin A som er lagret i leveren etter absorpsjon og benyttes av legemet når det er nødvendig. Ved inntak av visse frukter, grønnsaker, korn og kosttilskudd, kan du sikre riktig vitamin A inntak. Ifølge USDA, bør den gjennomsnittlige person forbruker minst 900 mikrogram vitamin A per dag, men ikke mer enn 3000 mikrogram.

Frukt

Cantaloupes er en utmerket kilde til vitamin A, som er mango, melon, aprikoser, mandariner, plommer og vannmeloner. For å maksimere din vitamin inntak, spise disse fruktene rå ved å forberede en fruktsalat. De er ikke pålagt å være frisk, så du kan alltids kjøpe dem frosne eller i en boks.

Grønnsaker

Som frukt, bør grønnsaker også spises rå for å maksimere Vitamin A og retinol inntak. Men hvis du må koke dem, er dampende den foretrukne metoden, som steking tar ut noen av næringsstoffer. Grønnsaker som er rike på vitamin A blant annet gulrøtter, spinat, søtpoteter, tomater eller andre grønne greener.

Andre kilder

Å ha en rask bolle med havregryn om morgenen er en fin måte å få vitamin A. Melk, ost og smør er også gode kilder. De fleste proteiner har ikke mye vitamin A eller retinol, men villfanget laks inneholder et minimalt beløp. Dette kan kjøpes fersk eller hermetisk på ditt lokale supermarked.

Kosttilskudd

Hvis du regelmessig innlemme de ovennevnte matvarer i ditt daglige kosthold, vil du sannsynligvis ikke trenger å ta en vitamin A supplement. Faktisk, er det viktig å merke seg at for mye vitamin A kan være giftig. Advarsel tegn på en overdose inkluderer kvalme, hodepine og muskel-og leddsmerter. Hvis du trenger en retinol supplement, de fleste apotek og helse butikker bære en rekke merker.