Digidexo.com

Om Normal blodtrykk Ranges for unge menn

Høyt blodtrykk rammer mer enn 65 millioner amerikanere. Yngre og yngre menn finner seg på grensen av å være hypertensive. Men hva er normalt blodtrykk for unge menn, og hva kan de gjøre for å forebygge høyt blodtrykk senere i livet?

Normale og unormale

For menn, kvinner, unge eller gamle, leger vurdere noe over 120/80 for å være unormal. Leger vurdere 120-139 / 80-89 å være border hypertensive, og noe over 140/90 regnes som høyt blodtrykk.

Risikofaktorer

Genetics, diett, aktivitet, diabetes, stress, vekt og alkoholmisbruk kan føre til høyt blodtrykk.

Farene

Du kan vurdere selv uovervinnelig fordi du er ung, men mange mennesker gå årevis uten å vite at de har høyt blodtrykk. Over tid kan høyt blodtrykk føre til hjertesvikt, blindhet, aneurismer og nyresykdom.

Forebygging

Mens noen faktorer som gener eller sykdommen ikke kan forandres, kan mange faktorer av høyt blodtrykk elimineres, spesielt hvis startet tidlig i livet. En diett lav på salt, moderat mosjon og opprettholde en sunn vekt kan gå en lang vei å forebygge høyt blodtrykk.

Behandling

Leger har et bredt spekter av medikamenter til behandling av høyt blodtrykk. Selv om blodtrykket kommer til det punktet av trenger medisiner, så vil du sannsynligvis være på dem for resten av livet ditt.