Digidexo.com

Menns helse og høyt blodtrykk symptomer

Holde en manns blodtrykk på et sunt nivå vil uunngåelig bidra til å holde ham i god form. Når han lar sitt blodtrykk heve til en systolisk på over 120 eller diastolisk på over 80, begynner han å foregripe på prehypertension og hypertensjon, som er bare en annen betegnelse for høyt blodtrykk. Mens mange menn ikke vil føle noen sanne symptomer når de har høyt blodtrykk, vil det fortsatt begynne å påvirke deres helse. Men bare fordi symptomene ikke er vanlig betyr ikke nødvendigvis at menn vil faktisk ikke møte dem.
Så ta hensyn til hva kroppen din kan fortelle deg. Det gjør ikke vondt å få regelmessige kontroller for å overvåke helsen til blodtrykket. Ikke bare vente på disse symptomene for å få blodtrykket under kontroll.

Hodepine

Mange menn som har høyt blodtrykk vil begynne å oppleve relativt kjedelig til alvorlig hodepine. De kan være hyppige, selv daglig hodepine, men generelt intensiteten av hodepine vil være i direkte korrelasjon til fasen av hypertensjon.

Fatigue

Siden hjertet er i utgangspunktet jobber hardere enn normalt, vil en mann med høyt blodtrykk etter hvert begynne å føle seg trett eller utmattet.

Svimmelhet

Noen menn som er prehypertensive kan begynne å oppleve noen svimmelhet eller ørhet. Disse vil kun være jevnlige episoder, ikke en vedvarende følelse.

Pain

Menn som har høyt blodtrykk kan lide av en av de mest problematiske symptomer på denne sykdommen, som er brystsmerter. Dette betyr ikke nødvendigvis å ha et hjerteinfarkt, men hjertet kan være i nød.

Rhythm

Et annet vanlig symptom i fase II hypertensjon er en endring i rytmen eller hjerteslag. Dette kan manifestere seg som en uregelmessig eller ujevn hjerterytme.

Breathing

Som hjertet fortsetter å arbeide på dette økt nivå, vil noen menn også finne seg kortpustet eller bli andpusten ganske enkelt.

Nedsatt syn

Hvis en mann har ganske høyt blodtrykk, som ville bli sett i fase II hypertensjon, kan han også oppleve noen synshemming, enten uskarpt eller uklar.