Digidexo.com

Hvordan gjenopprette en soverutinerEnten du opplever problemer med å komme over jet lag, du har vært opp med en søvnløs barn eller du takle anfall av søvnløshet, utvinne sove rutine kan sette deg tilbake på veien til sunn søvn fylte netter. The National Institute of Health National Sleep Disorders Forskning Plan bemerker at "søvnrelaterte problemene påvirker millioner av amerikanere, oppstår i alle aldersgrupper, og har en stor innvirkning på samfunnet." Mens noen opplever søvnforstyrrelser på grunn av fysiske lidelser, andre kan løse eller redusere sine søvnproblemer ved å finne måter å gjenoppta et sunt søvnmønster.

Bruksanvisning

Komme tilbake til Sleep

•  Ikke drikk koffeinholdige drikker i timene før du har tenkt å gå i dvale. Unngå kaffe, cola-drikker og ikke-urte-te. Ikke drikk alkohol, som fungerer som et vanndrivende, forstyrrer søvnmønsteret, siden du må stå opp for å tisse midt på natten. Alkoholholdige drikker også bidra til snorking, noe som begrenser flyten av luft inn i lungene, reduserer oksygennivået i blodet ditt og forstyrrer søvnen din. Drikker ikke tung, fet eller krydret mat i timene før sengetid. Hvis du føler deg sulten, ta noen karbohydrater, for eksempel en bit av hel-hvete brød eller en banan å utløse hormonet serotonin, som vil gjøre deg søvnig. Ikke spis sjokolade eller sjokoladeprodukter, som sjokolade inneholder koffein.

Hold datamaskiner, spillmaskiner, mobiltelefoner og TVer ut av soverommet. Nyt en rolig, avslappende aktivitet før leggetid, for eksempel lesing eller et slag kort. Teknologiske enheter avgir kunstig lys som undertrykker frigjøring av melatonin, søvnfremmende hormonet. Mangelen på melatonin forbedrer din tilstand av årvåkenhet og gjør det vanskeligere å sovne. Ikke bruk soverommet til noe annet enn søvn, slik at du kan lette kroppen din inn i en søvn rutine.

Gå til sengs og våkne opp på samme tid hver dag. Dette planlegging hjelper venne kroppen din til en søvn tidsplan og hjelpemidler deg i å skape en sovende rutine. Trappe deg ned før du går til sengs med en sengetid rutine. Drikk et glass varm melk, pusse tenner, lese litt eller gjøre dype pusteøvelser før du går i dvale. Du ønsker å forberede deg kroppen for søvn.

Inkluder trening i din daglige timeplan for å hjelpe deg å sove bedre om natten. Trening på dagtid, ikke i nærheten sengetid, når du ønsker å trappe ned.

Flytt ut av soverommet hvis søvnløshet ikke blekne. Ikke lå i sengen, kaste og slå. Stå opp, lese en bok, gjøre et puslespill eller skrive et brev. Ikke la kroppen din til å bli vant til å ligge søvnløs i sengen.