Digidexo.com

Laktose-Free Foods for Kids

I et laktosefritt kosthold, er du erstatte kumelk med andre produkter som ligner, men inneholder ingen meieri. Når det gjelder et barns kosthold, er det viktigste å sørge for at barnet får den næringen han eller hun krever samtidig utelate matvarer som inneholder meieri. Som barn er som regel vanskeligere å behage når det gjelder smak og type mat, kan det være vanskeligere å justere sine dietter. Men soya-basert og ris-baserte produkter tilbyr mange alternativer som er næringsrik og lett å erstatte.

Soya-baserte produkter

Soyaprodukter er laget av soyabønner, som inneholder folsyre, jern og mineraler som kalsium. Soyamelk har vunnet popularitet de siste årene, og kan nå bli funnet på enhver matbutikk. Selskaper som Silk, soya drøm og Total Soy gi opprinnelige soyamelk, samt vanilje og sjokolade soyamelk, der barn kan gjerne bedre. Disse selskapene også distribuere soya iskrem, yoghurt, bland for rister og selv baby formel. Soyamelk og produkter kan nytes på egen hånd eller brukes i oppskrifter som kaller for melk.

Ris-baserte produkter

Mens ris produkter er høy i karbohydrater, de gir også en rekke ernæringsmessige fordeler for barn på et laktosefritt kosthold. Rice melk inneholder 20% av anbefalt daglig inntak av kalsium, samt vitamin C. I likhet med soyaprodukter, ris produkter er enkle å finne og kommer i mange forskjellige varianter. Melk, is og yoghurt kan bli funnet laget av ris. De kan finnes i søtet og usøtet variasjoner.

Oppskrift ideer

I tillegg til å gi barn med ris og soya erstatninger for melkeprodukter, det finnes måter å lage sin favoritt mat uten laktose. Makaroni og ost kan gjøres med soya ost; is iskremer kan gjøres med soya eller ris iskrem og soya pisket krem. Selv sjokolademousse kan være laget av tofu, soyamelk og kakaosmak. Chowder, arme riddere og grillet ost er også populære måltider som kan gjøres med soya eller ris erstatninger. Sjekk Rice Dream nettside, listet nedenfor, for flere oppskrift ideer.