Digidexo.com

Kosthold for å redusere LDL kolesterol

Kosthold for å redusere LDL kolesterol


Det er flere matvarer som bidrar til å senke det dårlige kolesterolet (LDL). En bolle med havregryn om dagen, mens nyttig, er rett og slett ikke nok. Hvor mye av en mat du trenger å konsumere for å få den effekten du ønsker - og hvor mange kalorier som bidrar - spiller en stor rolle i hvor effektivt det kan være å senke LDL kolesterol.

Strøm mat for å senke LDL

Senke LDL kolesterol trenger ikke å være en vanskelig eller ubehagelig ting. Å gjøre noen enkle endringer i ditt kjøkken og et lite tilskudd kan gi resultater. Du vil finne at å legge omega-3 og løselig fiber er nøkkelen til å senke LDL.

Fiber

Et fiberrikt kosthold er et must for å senke LDL. Det er mange måter å legge fiber til kosthold. Den gode nyheten er at fiber ikke legge kalorier, slik at du kan spise så mye du vil. Det er to typer av fiber: oppløselige og uoppløselige. Heller ikke blir absorbert, og både rent tarmen og kolon som de passerer gjennom, å hjelpe til å fjerne toksiner. Fiber finnes i frukt, grønnsaker og helkorn. Det er beta-glukan, som er løselig fiber-komponenten i kli i havre, som er fordelaktig i å senke LDL-kolesterol. Husk at du ønsker hele korn, ikke behandlet eller raffinert korn, og helt fersk frukt og grønnsaker. Løselig fiber er den typen som vil bidra til å senke LDL kolesterol, men du må fremdeles uløselig fiber samt for tarmhelsen. Look to bønner, skinn, papirmasse, kli, frø og nøtter som gode kilder til løselig fiber. Du bør få 30 g fiber per dag i kostholdet ditt.

Bruke Fiber til Nedre LDL

Fiber minsker produksjonen av kolesterol i leveren og binder seg til kost kolesterol i tarmen, og beveger det ut som avfall. Har fiber til hvert måltid og snacks, og du vil være på vei til å senke LDL. Legg fiber til supper, gryteretter, kjøtt, salater og frokostblandinger med TVP (Med mønster vegetabilsk protein) laget av soya, eple pektin eller en fiber additiv blanding. Skiver epler og valnøtter lage en deilig topping for varme eller kalde frokostblandinger, salater og til og med kokte retter.

Omega-3

Alle matvarer rike på omega-3 oljer øke gode kolesterolet (HDL) og redusere dårlig kolesterol (LDL). Det er tre typer av omega-3-oljer: syre alfa-linolensyre (ALA), eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). ALA er forløperen til EPA og DHA, som betyr at kroppen konvertere ALA til EPA og DHA. Vegetabilske kilder til omega-3 inneholder ALA. Kilder til ALA inkludere valnøtter, linfrø, olivenolje, soyaolje og rapsolje. Du kan få ALA fra omega-3 egg produsert av ALA korn-matet kyllinger.

Fisk er en utmerket kilde til omega-3. Den inneholder EPA og DHA, slik at fisken form er mer direkte effektive, og er også langt mer konsentrert. Fisk rik på omega-3 inkluderer laks, tunfisk, makrell, ørret, sild og sardiner. En fiskeolje supplement gir en enkel måte å få kraftig LDL-senkende EPA og DHA omega-3 hver dag.
Det er best å få omega-3 hver dag fra ulike kilder på alle måltider.

Konklusjon

De nøkkelen til en LDL-senkende kosthold er kostfiber og omega-3. Det er best å bruke en rekke kolesterolsenkende og høy-fiber matvarer hver dag. Ta en fiskeolje supplement å sørge for at du får fordelen av EFA og DHA daglig og en fiber supplement. Legge bakken linfrø til dine matvarer legger fiber og omega-3. Apple pektin er en deilig fiber additiv for kjøtt, grønnsaker og frukt retter, som er nøtter. Ikke glem den friske rå frukt og grønnsaker. De gjør stor snacks og desserter.