Digidexo.com

Diet Cure for osteoporose

Osteoporose er en tilstand som fører til at kroppens bein å svekke og tynt over tid. Som dine bein blir porøse, er det mer sannsynlig å bryte eller brudd et bein på grunn av tilsynelatende uskyldige handlinger som å åpne en krukke med tomatsaus eller klemmer en venn. Siden osteoporose utvikler skyldes delvis mangel på kalsium og vitamin D, en diett rik på kalsium og vitamin D kan bidra til å forsinke utbruddet av osteoporose eller forhindre det helt.

Diett hvis du allerede har osteoporose

Selv diett alene vil ikke kurere osteoporose, kan det hjelpe stoppe utviklingen av sykdommen. Hvis du lider av osteoporose, snakk med legen din om et måltid plan som sikrer at du får nok kalsium og vitamin D i kosten. Siden kalsium og vitamin D-mangel i bein føre dem til å dempe seg over tid, kan tilstrekkelige mineral nivåer bidra til å forhindre ytterligere skade beinet. Osteoporose lider bør søke terapi i tillegg til kosthold endringer. Medisiner som bisfosfonater og raloksifen søke å beholde din nåværende benmasse, og i noen tilfeller, selv fremme ytterligere bentetthet.

I tillegg til økning i kalsium og vitamin D, bør kostholdet ditt mål å eliminere faktorer som bidrar til og forverre osteoporose som alkoholforbruk og for mye koffein. En soya-rikt kosthold kan også ha fordeler for osteoporose. Før du starter noen bestemt diett, snakk med legen din om din nåværende medisinske historie. Siden mange kvinner og menn får osteoporose selv med tilstrekkelig kalsium og vitamin D-nivåer, kan det hende du trenger å ta medisin eller gjennomgå hormonbehandling for å opprettholde bentetthet.

Osteoporose Forebygging

Den beste måten å kurere osteoporose er å hindre dens utvikling i første omgang. Ofte folk vente til det er for sent før de begynner å øke sine kalsium og vitamin D-nivåer. For å beskytte deg mot osteoporose, begynner et kalsiumrikt kosthold i tidlig alder. Bones krever mest kalsium i barne- og ungdomsårene. Dermed ikke gå glipp av denne viktige muligheten til å bygge bentetthet. Gravide og ammende kvinner må også være spesielt årvåkne, som kroppen krever ekstra kalsium i denne perioden.

Måter å få vitamin D og kalsium

Mange forbinder kalsium med meieriprodukter. Mens meieri har rikelig med kalsium, kan du spise mange andre produkter for å få nok kalsium. Deilig og næringsrik mat med høyt kalsium inkluderer mandler, brokkoli, grønnkål og laks. For å sikre at du får nok kalsium (definert ved Mayo Clinic som mellom 1000 og 1500 mg daglig, avhengig av om du mottar hormonbehandling eller ikke), kan det være lurt å vurdere kalsiumtilskudd. Kalsiumtilskudd finnes i mange varianter, for eksempel piller og selv sjokolade. Multivitaminer også ofte inneholder ekstra kalsium. Hvis du tar en multivitamin, merk at kalsium kan hemme opptaket av jern, så du bør ta en egen jerntilskudd på et annet tidspunkt av dagen hvis du trenger ekstra jern.

Vitamin D hjelper også avverge osteoporose. Den mest umiddelbare måten å få vitamin D gjennom sollys. Men på grunn av solens potensielt farlige UV-stråler, bør du ikke ligge ute i solen hele dagen. Foods naturlig høy i vitamin D er fisk (spesielt fet fisk som laks og ansjos) og eggeplommer. Mange multivitaminer inneholder også vitamin D. For en ekstra bonus, se etter kalsiumtilskudd som også inneholder vitamin D.