Digidexo.com

Hva er de typer kjemoterapi agenter?

Kjemoterapi anvendes i stor utstrekning til behandling av prolifererende celler. Normalt celler i kroppen er programmert til å dø. Når dette genet er ødelagt, fortsetter cellene å dele seg og slå inn maligne tumorceller. Kjemoterapi anvendes for å ødelegge kreftceller ved å avbryte sin funksjon å vokse. Noen kjemoterapeutiske midler er planter og naturlig forekommende forbindelser og andre er syntetiske kjemikalier. Det er flere kjemoterapi brukes til å behandle kreft, og hver har sine fordeler. Legen din kan endre agenter avhengig av utviklingen av sykdommen, så en liste over mulige kjemikalier er nyttig for pasienten å forstå kjemoterapi agenter.

Antimetabolites

Disse kjemoterapi agenter avbryte den naturlige prosessen med DNA-replikasjon. Avbrudd av DNA prosesser får cellefunksjonsfeil og dø. Antimetabolitter ødelegge nukleinsyrer, som ikke tillater replikasjon av DNA, og til slutt føre cellene til å miste sitt genom. Tapet av genomiske instruksjoner bevirker at cellen til å miste evnen til å skape vitale proteiner.

Gentoksiske Drugs

Disse agentene også påvirke DNA. Imidlertid, de direkte feste til DNA-molekylene, og interferere med enzymer som anvendes for å reparere, replikere og oversette genomiske instruksjoner. Det finnes flere metoder for handling med disse kjemoterapi agenter. Den første er å modifisere de reelle baser av DNA-molekylet, noe som får dem til å mutere. Dernest interkalerende agenter sette inn i de små områder av DNA-molekyler. Dette forstyrrer oversettelser og replikering. Til slutt, enzyminhibitorer interferere med de prosesser som replikere DNA og sjekk for mutasjoner, forårsaker genomet til å bli ustabil og dø.

Spindel hemmere

Spindler er små cellestrukturer som hjelper kromosomene separate under celledelinger. Ved å forstyrre disse cellekonstruksjoner, er celledeling skadet og utilbørlige mengder av kromosomer er fordelt i løpet av prosessen. Unormale mengder av kromosomer skaper et ustabilt miljø for cellene, og de blir ødelagt.

Andre typer agenter

Det finnes flere andre typer av kjemoterapeutiske midler. Noen påvirker RNA-molekyler, som er ansvarlig for proteinsyntese. Andre påvirke celledeling ved å interferere med enzymatiske reaksjoner i cellen. For hver kjemoterapimiddel, er det en virkningsmekanisme som er spesifikk for den type av cancer.

Normale celler

Normale celler er også påvirket av kjemoterapi agenter, men ikke så alvorlig. Normale celler slutte å dele etter unormale tilstander. Avhengig av hvor ofte divisjon, normale celler dør under kjemoterapi. Celler som de i tarmen, er lever og beinmarg påvirket mest under kjemoterapi, og det er døden av disse cellene som skaper bivirkningene.