Digidexo.com

Akutt nyresvikt Infeksjon

Akutt nyresvikt er en svært alvorlig tilstand der nyrene plutselig slutte å fungere. Nyrene er noen av de viktigste delene av kroppen din, som de fjerner avfallsstoffer og bidra til å balansere vann, salt, mineraler og elektrolytter i blodet ditt. Forlengelsen av dette, hvis nyrene slutter å fungere avfallsstoffer, væsker og elektrolytter bygge opp i kroppen din som kan føre til svært alvorlige og noen ganger dødelige problemer.

Fakta

Akutt nyresvikt også går under navnene akutt nyresvikt og akutt nyreskade, men alle tre mener det samme. Denne medisinsk nødsituasjon er preget av et tap av nyrefunksjon på grunn av skade på nyrene. Resultatet blir retensjonen av urea, kreatinin og ikke-nitrogenholdige avfallsstoffer som vanligvis er anordnet for via nyrene. Nyresvikt er også vanligvis ledsaget av metabolske forstyrrelser, som for eksempel forsuring av blodet, forhøyet kaliumnivå og endringer i kroppens væskebalanse. Akutt nyresvikt kan også drastisk påvirker de andre viktige organer i kroppen og påvirke om de fungerer ordentlig.

Typer

Akutt nyresvikt ikke nødvendigvis har forskjellige typer, selv om det er kategorisert i henhold til årsak, som inkluderer prerenal, egenverdi og postrenal. Prerenal forårsaker akutt nyresvikt på grunn av noe i blodtilførselen. Noen av måtene prerenal kan oppstå med støt, dehydrering, vaskulære problemer, systematisk inflammasjon på grunn av infeksjon og binding forårsaket av pankreatitt. Intrinsic refererer til skade i nyrene seg selv og det er irreversible. Det kan oppstå på grunn av giftstoffer eller medisiner, stump traume til området i kroppen hvor nyrene ligger eller myelomatose, blant annet. Postrenal bidrar til akutt nyresvikt når det er hindringer i urinveiene på grunn av medisiner, prostatakreft, eller nyrestein, blant annet.

Forebygging / løsning

Akutt nyresvikt kan oppdages ved å fortelle legen din symptomene du har, de medisiner du tar, din medisinske historie og hvilke tester du har hatt. Blod-og urinprøver kan også bestemme hvor godt nyrene dine fungerer. En kjemi-skjermen kan vise om du har normale nivåer av natrium, kalium og kalsium. De som har blitt diagnostisert med akutt nyresvikt må gjennomgå dialyse og tar daglig antibiotika til sine nyrer har stabilisert seg.

Betraktninger

Du har større sjanse for å bli diagnostisert med akutt nyresvikt hvis du er en eldre voksen eller du allerede har blitt diagnostisert med helseproblemer som nyre-eller leversykdom, diabetes, høyt blodtrykk eller overvekt. Hvis du faller inn under en eller flere av disse kategoriene, kan det være lurt å lage blod-og urinprøver en del av den vanlige check-up rutine med legen din, bare for å sikre at nyrene dine fungerer ordentlig.

Advarsel

Noen mennesker kan ikke ha symptomer på akutt nyresvikt, noe som gjør problemet svært vanskelig å oppdage. Hvis, derimot, har du hevelse i ben og føtter, er det lite eller ingen urin når du tisser, er du opplever tap av matlyst, kvalme eller oppkast, følelse av forvirring, angst, rastløshet, eller overdreven søvnighet, eller har smerter i ryggen rett under brystkassen; du kan være i fare for akutt nyresvikt.