Digidexo.com

En CAT scan for en brokk

En CAT scan for en brokk


Når som krever omfattende og ekstremt invasiv utforskende kirurgi, kan brokk nå bli oppdaget og presist plassert under en enkel, ikke-invasiv CAT scan. Ligner på en rask og smertefri x-ray, CAT skanner ta levende, to-dimensjonale bilder av bein, vev og organer. CAT skanner hjelpe en lege bekrefte en brokk diagnose og bestemme en kirurgisk plan med minst mulig utvinning tid.

Brokk

Brokk skjema når organer eller fettvev stikke gjennom muskler eller bindevev. Det finnes forskjellige typer brokk som er klassifisert etter deres plassering. Den vanligste brokk er inguinal brokk, som når blæren eller deler av tarmen rote gjennom bukveggen ved lysken. Andre typer brokk kan dannes rundt tidligere kirurgiske områder, nær lårarterien i øvre del av låret, navle og membran. WebMD forklarer at "noe som fører til en økning i trykket i magen kan da forårsake et brokk, inkludert fedme, løfte tunge gjenstander, diaré eller forstoppelse, eller vedvarende hoste eller nysing."

CAT Scan

En katt, eller CT, er å skanne en x-ray som bruker datamaskin spesiell teknologi for å lage detaljerte bilder av innsiden av kroppen for å hjelpe legene stille riktig diagnose. CAT skanner er ikke-invasiv og smertefri. RadiologyInfo.org hevder at CAT scan er "en av de beste og raskeste verktøy for å studere ... abdomen og bekken fordi det gir detaljerte, tverrsnittbilder av alle typer vev."

Utføre Scan

Før CAT scan, må du kanskje drikke en væske kontrast eller du kan få kontrasten gjennom en IV. Kontrasten hjelper maskinen ta klarere bilder. Under en CAT scan for en brokk, vil du bli plassert på et bord, enten du ligger på ryggen eller siden. Tabellen vil bevege seg gjennom maskinen raskt, og deretter tilbake inn og ut sakte mens bildene blir samlet inn. Teknikeren vil be deg om å forbli stille og noen ganger holde pusten.

Etter at skanningen

Når datamaskinen har samlet bildene som sendes til den av skanning utstyr, vil en radiolog undersøke bildene og lage en rapport basert på bildene. Denne rapporten og kopier av bildene vil bli sendt til din lege. Din lege vil se over bildene og rapporten, og basert på resultatene, kan be deg om å gjøre en oppfølging avtale. Hvis bildene bekrefte at du har en brokk, vil legen diskutere den kirurgiske prosedyren og hjelpe deg å sette opp de nødvendige medisinske avtaler.