Digidexo.com

Avansert Lyme sykdom

Avansert Lyme sykdom


Utforsking utendørs regnes som en sunn aktivitet, med mindre du støter på en hjort tick, noe som kan resultere i Lyme sykdom. Men, hvis flåtten er fjernet fra huden innen 48 timer, er det mindre risiko for å pådra Lyme sykdom. For den mest effektive kuren, bør medisinsk behandling begynne tidlig.

Identifikasjon

Lyme sykdom er en tick-born sykdom forårsaket av bakterien Borrelia burgdorferi. Bakterien er i hovedsak gjennomført av hjort flått. En person vil vanligvis kommer i kontakt med hjort flått i gresskledd og skogområder. Kryssene mate på blod av mennesker og dyr, og når de fester seg til en kropp de kan være vanskelige å få øye på når de er svært små.

Symptomer

Ikke alle med Lyme sykdom vil oppleve alle de tidlige tegn på sykdom. Et utslett, nær bitt kan dukke opp noen dager eller uker etter smitte. Influensaliknende symptomer kan ledsage utslett, inkludert frysninger, tretthet, feber og smerter i kroppen. Hvis ikke behandles, kan avansert Lyme sykdom kunne resultere i trekkfugl leddsmerter. Hevelse og sterke smerter kan forekomme, og knær er spesielt sårbare.

Behandling

Tidlige stadier av Lyme sykdom er vanligvis behandles med antibiotika, for eksempel doksycyklin, amoxicillin eller cefuroksimaksetil. I avanserte tilfeller av Lyme sykdom, intravenøs antibiotika ofte anbefalt. Bivirkninger av intravenøs antibiotika inkluderer gallestein, diaré og en senket antall hvite blodlegemer. Ifølge Mayo Clinic, bismacine, en injeksjon noen ganger foreskrevet av alternativ medisin utøvere bør unngås, da det kan føre til nyre-og hjertesvikt.

Avansert

Ubehandlet kan avansert Lyme sykdom føre til endringer i humør eller søvnmønster. Det kan være hukommelsestap, kognitive defekter og konsentrasjonsvansker. En lidende kan oppleve hjerterytmeuregelmessigheter. Advance Lyme sykdom kan omfatte kronisk leddsmerter, som er kjent som Lyme artritt. Det kan være nevrologiske symptomer, som nevropati og facialisparese. Selv om det er behandlet tidlig og infeksjonen er ryddet, kan noen mennesker oppleve langvarig eller tilbakevendende symptomer.

Ubehandlet

Hvis symptomene på Lyme sykdom har forsvunnet, men det har vært ingen behandling, betyr ikke dette at sykdommen har gått bort av seg selv. Hvis infeksjonen er ubehandlet, kan sykdommen sprer seg til andre deler av kroppen, noe som resulterer i problemer med artritt og nervesystemet.