Digidexo.com

Lyme Behandling Protocol

Lyme sykdom er gjennomført hovedsakelig av hjort tick. For å oppnå best mulig resultat, bør en behandling protokollen begynne umiddelbart etter oppdagelsen av et flåttbitt eller opplever tilhørende symptomer.

Time Frame

The Centers for Disease Control (CDC) rapporterer at National Institutes of Health har gjennomført studier som viser at antibiotika tatt for et par uker kan kurere de fleste pasienter av Lyme sykdom. Oral antibiotika inkluderer amoxicillin og doksycyklin. For å hindre langsiktige virkningene av Lyme, bør behandlingen protokollen igangsettes så snart bite blir oppdaget.

Symptomer

Hjort tick er så liten at mange ikke innser at de har blitt bitt før symptomer på infeksjon oppstår. Ifølge CDC, kan det første tegn på å være en sirkulær utslett rundt området av flåttbitt.

Behandling

The Mayo Clinic anbefaler en behandlingsprotokoll som involverer oral antibiotika for 14 til 21 dager for tidlig stadium Lyme sykdom. Intravenøs antibiotika kan være nødvendig for mer avanserte stadier av sykdommen.

Stadier av Lyme sykdom

Ifølge Merck Online Medical Library, de tre stadier av Lyme sykdom hver har spesifikke behandlingsprotokoller. De tre stadiene er: tidlig lokaliserte (som involverer et utslett); tidlig disseminert (med symptomer på utmattelse, hodepine, myalgier og stiv nakke); og sen debut (leddgikt symptomer, tretthet og feber). Sent oppstått Lyme sykdom kan oppstå år etter den første bit.

Advarsel

Se legen din ved første tegn av et flåttbitt, eller hvis symptomer som tretthet, feber, leddsmerter eller andre muskel-abnormiteter oppstå med ingen andre lægeforening.