Digidexo.com

Hvordan gjøre for menneske Nyrer funksjon?

Den Nephron

Den grunnleggende funksjonsenhet i den menneskelige nyre er nevronet. Nyrene består av over 1 million nefroner som utfører de vitale funksjoner i nyrene. Den nevronet består av to komponenter; glomerulus, som er den vaskulære side av filtreringssystemet, og nyretubuli, som er den urin side av filtreringssystemet. Den nevronet er ansvarlig for filtrering av blodet etter at det går inn i nyrearterien, som grener i bittesmå blodårene til å danne nevronet. Den nevronet er også ansvarlig for å velge ut stoffer som kroppen vil bruke og reabsorbing dem. De Nephron sorterer gjennom gode og dårlige stoffer, filtrerer ut de dårlige og reabsorbs det gode. Den dårlige, som er de avfallsstoffer som kroppen ikke kan bruke, utskilles for å starte dannelsen av urin. Urin er det som er igjen etter fjerning av avfall fra blod, resorpsjon av vann, næringsstoffer, ammoniakk og etter nevronet avbrudd legemidler. Etter denne prosessen med resorpsjon og fjerning av avfallsprodukter, avslutter urin på nevronet ved hjelp av rør som kalles urinlederne, og deretter inn på blæren. Urinen er lagret her til vannlating. Urinen er gått ut av kroppen ved hjelp av et rør som kalles urinrøret. Friske nyrer produserer alt fra 1-2 liter urin per dag.

De nyreceller er svært følsomme for lavt oksygennivå i blodet. Når lavt oksygennivå oppdages, cellene produsere og frigjøre et hormon som kalles erytropoietin. Erytropoietin reiser til benmargen og stimulerer produksjon av røde blodceller dannes. Røde blodceller er ansvarlig for transport av oksygen. Når nyren blir skadet, kan den ikke produsere erytropoietin skikkelig. Når dette skjer, anemi resultater.

Blood Pressure Vedlikehold

Nyrene også bidra til å holde blodtrykket opprettholdes. Økende blodvolum kan forårsake økning av blodtrykket. Nyrene virke til å fjerne væske fra blodstrømmen, danner urin og senke blodtrykket. Når blodtrykket er lavt, nyrene frigjøre enzymet renin i blodet. Renin danner angiotensin, noe som fører til en sterk vasokonstriksjon, øker blodtrykket. Angiotensin aktiverer binyrebarken å frigjøre hormonet aldosteron. Aldosteron hjelper nyre for å opprettholde natrium (salt) i blodet, øke blodvolumet, og således blodtrykk. I tillegg til å opprettholde blodtrykket og urindannelsen, hjelper nyrene også å opprettholde kalsium for ben.

Nyrene er ansett som en endokrin kjertel, fordi den utskiller hormoner i orgelet. Nyrene skiller ut tre hormoner: erytropoietin, renin og kalsitriol, som er den aktive formen av vitamin D. Husk, nyrer holde styr på vår natrium innhold, og hvis du tar i overkant mengder av natrium, vil nyrene må jobbe ekstra hardt på opprettholde et trygt nivå for deg å holde deg frisk.
Nyrene utfører mange intrikate oppgaver 24 timer i døgnet, hver dag. Hjelp nyrene utføre sine oppgaver ved å se natrium inntak, drikke rikelig med vann hver dag og holde sukker til et minimum. Å spise grønne bladgrønnsaker vil bli godt respektert av nyrene.