Digidexo.com

Gikt hos barn

Urinsyregikt er en smertefull tilstand som vises plutselig uten forvarsel og kan påvirke barn i sine føtter, håndledd eller andre leddene i kroppen sin. Urinsyregikt er vises i økende antall blant barn.

Om

Urinsyregikt er en betennelse i en joint. Selv om det normalt ansett som en tilstand som påvirker voksne, det er barn som lider av gikt.

Genetikk

Genetikk er en viktig medvirkende faktor i barn med gikt, som barn med en familie historie av problemer med nyrefunksjonen er mer sannsynlig å ha problemer med gikt.

Årsaker

Gikt er forårsaket av en unormal oppsamling av urinsyre som deretter danner urat krystaller i en felles eller vev. Hos barn kan dette være forårsaket av dårlig kosthold som inneholder store mengder sukker, mangel på mosjon og hydrering vaner.

Symptomer

Symptomer på gikt vises plutselig og inkluderer rødhet eller smerter i leddene. Vanligvis er det tydelig i stortåen, fot, kne eller håndledd.

Behandlinger

Over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen og naproksen er effektive i å lindre smerter fra gikt hos barn, så lenge de dosene som gis er passende for barn. En diett som minimerer fruktose har også vist seg å lindre symptomene på gikt hos barn.