Digidexo.com

Hva gjør en liten margin mellom systolisk og diastolisk blodtrykk Mean?

Blodtrykket er kraften av blodet beveger seg gjennom arteriene i kroppen din. Når en persons € ™ s blodtrykk er tatt, er det målt av to tall - det systoliske trykket og det diastoliske trykket. Det systoliske nummeret er når blodtrykket er på sitt høyeste som hjertet slår. Diastolisk tall betyr hjertet er i ro. Forskjellen mellom de to tall er kalt pulstrykk.

Smal Pulstrykk

En smal pulstrykket vanligvis er indikativt for sjokk forårsaket av en eller annen form for traume, selv om det kan være en rekke årsaker.

Årsaker til Narrow Pulstrykk

Det er flere ting som kan forårsake lav eller smale pulstrykk, inkludert sjokk, lavt slagvolum (lav totale blodvolum) eller lavt minuttvolum. Noen årsaker til sjokk inkluderer et hjerteinfarkt, plutselig blodtap på grunn av en skade eller et betydelig tap av kroppsvæsker.

Andre årsaker

Andre årsaker omfatter aortastenose (ufullstendig åpning av aortaventilen), anafylaksi (allergisk reaksjon), hjertetamponade (innsamling av blod eller væske i mellomrommet mellom hjertemuskelen og membranen som dekker hjertet) og hjertesvikt.

Normal pulstrykk

En normal pulstrykk shouldnâ € ™ t være mer enn 60. For eksempel er et normalt blodtrykk 120/80, noe som tilsvarer en pulstrykk på 40. Dette er OK. Men bare fordi en persons pulstrykk er 40, indikerer ikke noe. En persons blodtrykk kan være 140/100 med pulstrykk blir 40. Dette er helt annerledes. Den pulstrykk alene bør ikke være den eneste avgjørende faktor i en persons medisinske tilstand. Det kreves en fullstendig fysisk eksamen for å finne ut hva som kan være galt med pasienten.

Behandling

Mange leger vil plassere pasienter på blodtrykket medisiner for å stabilisere personligheten € ™ s blodtrykk. Når det ISNA € ™ t nok, som i tilfellene for alvorlig sjokk eller et hjerte feste, noen ganger sykehusinnleggelse er nødvendig.