Digidexo.com

Dental Instrument Identifikasjon

Enten å utføre en enkel tannundersøkelse eller en mer avansert dental prosedyre, tannlege vil være nødvendig å bruke en rekke tannlegeinstrumenter. Det er viktig at tannlegen og tannpleieren vet hvordan du skal identifisere hver dental instrument.

Mouth Mirror

En munn speilet er et lite speil som er festet til en tynn stang. Munningen speil anvendes for å undersøke de forskjellige tenner og strukturer inne i munnen.

Peridontal Probe

En periodontal sonde har en lang, tynn sonde festet til et håndtak. Den avstumpet sonden er etset med forskjellige tegninger, og disse dentale instrumenter benyttes til å måle dybden av en lomme rundt en tann.

Dental Explorer

Den tannoppdagelses blir ofte brukt for å detektere nærværet av tannråte. Den har et håndtak med en spiss krok i enden. Ulike typer tannoppdagelses eksisterer, men "gjeter-hook" instrument er den vanligste.

Tang

De tang har to lange kniver ved enden av en kort håndtak. De tenger blir benyttet til å håndtere, og gripe gjenstander inne i munnen.

Kalsiumhydroksid Applicator

Den kalsiumhydroksyd applikatoren har et tynt, kort vinklet sonden ved enden av et håndtak. Håndtaket ofte er stemplet med "kalsiumhydroksid." Denne tann verktøyet brukes til å anvende kalsiumhydroksyd i bunnen av et hulrom.