Digidexo.com

Grapefrukt Sized Fibroid & Treatment

Livmor fibroids er godartede svulster som utvikler seg i livmoren. Disse svulstene er smertefullt og kan ofte vokse til størrelsen med en grapefrukt. Symptomene på fibroidtumorer inkluderer kraftig blødning under menstruasjonen, oppblåsthet og smertefull sex. Det er flere behandlinger som er tilgjengelig for kvinner som lider av fibroids.

SERM

Selektive østrogenreseptormodulatorer, også kalt SERM, er hormon-type medisiner som brukes til å krympe fibroids. Ingen sal tilstand er utløst og fibroids er ikke forventet å vokse tilbake.

Uterina embolisering

Uterina embolisering er en ikke-kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle fibroidtumorer. En injeksjon av polyvinylalkohol blir brukt til å blokkere blodtilførsel til fibroid, forårsaker svulsten til å krympe i størrelse.

Myomektomi

Myomektomi er en kirurgisk prosedyre som brukes til å fjerne fibroidtumorer. Livmoren er ikke fjernet, derfor fremtidig svangerskap er fortsatt et alternativ.

GnRH-agonister

GnRH-agonister, eller donadotropin-frigjørende hormon agonister, reduserer blødninger og anemi ved å skape en tilstand av overgangsalder. Denne behandlingen kan føre til osteoporose og bør ikke overstige fire måneders behandling. Fibromer har en tendens til å vokse ved avslutningen av denne behandling.

Hysterektomi

Dette er en prosedyre som kirurgisk fjerner hele livmoren. Det er ingen sjanse for fibroid gjenvekst fordi uterus ikke lenger er tilstede. Graviditet er ikke mulig etter denne operasjonen.