Digidexo.com

Kosttilskudd og levertoksisitet

Kosttilskudd og levertoksisitet


Det er allment antatt kosttilskudd er trygge fordi mange av dem er "naturlig", men kosttilskudd, akkurat som alt annet som går inn i kroppen, må behandles gjennom leveren og kan være giftig.

Hva er kosttilskudd?

Kosttilskudd kan betraktes som noe markedsføres som et næringsmiddel eller legemiddel, inkludert urteprodukter, vitaminer eller mineraler.

Når Kosttilskudd kan være skadelig?

Kosttilskudd, selv de annonsert som naturlig kosttilskudd, inneholder ofte syntetiske komponenter eller kommer i større mengder enn forekommer i naturen. Fjerne giftstoffer fra kosttilskudd kan overarbeid leveren.

Leverens funksjon

Metabolizing næringsstoffer og andre stoffer er jobben til leveren. Leveren er den nest største organ i kroppen og en av fem organer vi kan ikke leve uten. Leveren fjerner giftstoffer før de kommer inn i blodbanen på tre måter: gjennom tarmsystem som avføring, via nyrene som urin og gjennom lagring av giftstoffer i fettvev.

Levertoksisitet

Overbelastning leveren med giftstoffer fra kosttilskudd, narkotika, kosthold, vann og andre unaturlige stoffer kan føre til at leveren til å bli giftig. Når leveren har for mye å fjerne og kan ikke holde tritt med etterspørselen, lagres giftstoffer i fett eller tillater dem å passere inn i blodet.

Tegn på levertoksisitet

Tegn på levertoksisitet kan omfatte muskelsmerter, influensalignende symptomer, lavgradig feber, smerter i høyre side av brystet, tretthet, hodepine og ødem.