Digidexo.com

L-lysin Informasjon

L-lysin er en aminosyre, en byggekloss av protein, og er vesentlig for menneskers helse. Kroppen kan ikke produsere det; det må forbrukes fra mat eller kosttilskudd. L-lysin bistår i flere prosesser i kroppen, og kan hjelpe til i behandlingen av noen helsetilstander.

Funksjon

L-lysin som er nødvendig for vekst på grunn av den rolle den spiller ved dannelsen av ben, kollagen og bindevev, samt absorpsjon av kalsium. Det hjelper også med konverteringen av fettsyrer til energi, noe som bidrar til å senke kolesterolet.

Kilder

Mat rik på protein er vanligvis gode kilder til L-lysin. Disse inkluderer rødt kjøtt, svinekjøtt, fjærfe, egg, fisk, ost, nøtter og soyaprodukter. Personer med dietter er lav i L-lysin kan ta tilskudd i form av tabletter, kapsler, væsker eller kremer.

Bruksområder

L-lysin-ben-byggende egenskaper kan bidra til å forhindre eller redusere bentap på grunn av osteoporose. L-lysin er også brukt for å lindre kviser fra virusinfeksjoner som helvetesild og forkjølelsessår forårsaket av herpes simplex.

Bivirkninger

Overflødig forbruk av L-lysin kan resultere i utvikling av gallestein. Et høyt nivå av L-lysin i kroppen interfererer med virkningen av en annen aminosyre arginin.

Forholdsregler

L-lysin kan samhandle med medisiner og kosttilskudd. Ta kontakt med en helsepersonell før du tar L-lysin kosttilskudd. Som i 2009, er det ingen anbefalt daglig inntak for L-lysin.