Digidexo.com

White Noise Machine Safety

White Noise Machine Safety


For mange foreldre, det fungerer som magi. Slå på båndet, eller iPhone app, og din kolikk babyen sover søtt i timevis. Men en fersk studie antyder at hvit støy kan bære utilsiktede konsekvenser. Akkurat som din lille fyren begjærlig tar i alt han ser i løpet av dagen, med de store øyne, kan han også være å samle mye nødvendig info fra lydene som vekke ham opp om natten.

Hva er White Noise?

Hvit støy låner sitt navn fra hvitt lys. Hvitt lys er skapt ved å kombinere alle de farger sammen. Tilsvarende er hvit støy laget ved å kombinere alle de lydfrekvenser sammen.

Hvit støy er som tusenvis av stemmer som snakker samtidig. Våre hjerner er i stand til å lytte til noen få stemmer samtidig, og plukke ut en eller to. Men når vi blir presentert med hvit støy, kan hjernen vår ikke skille alle frekvenser til individuelle lyder igjen.

Terapeutisk verdi

Hvit støy er noen ganger fremmet som en søvn og konsentrasjon hjelpemiddel. Fordi vi ikke er i stand til å skille noen av stemmene fra de andre, har det effekten av maskeringsbakgrunnsstøy. Denne tilsynelatende fravær av støy kan skape en beroligende følelse eller dypere søvn.

Dette gjør hvit støy et attraktivt alternativ for foreldre med kolikk babyer. Det hjelper å skjerme barn fra oppsiktsvekkende lyder aldri hørt i den komforten av mammas mage.

Grunner for Skepsis

En fersk studie antyder at hvit støy kan gjøre babyer litt for komfortabel. I 2003 forskere Edward Chang og Michael Merzenich rapportert i tidsskriftet Science at baby rotter oppvokst i kontinuerlig støy utviklet hørsel opp til tre til fire ganger langsommere enn andre rotter. Deres hørsel begynte å øke når de ble fjernet fra den kontinuerlige støy.

Slik fungerer det

Chang og Merzenich tro at hørselen vår fakultetet utvikler gjennom eksponering for mange nye og forskjellige lyder - lyder som gjør oss ta varsel. Hvit støy fungerer ved å maskere nye lyder, hindrer oss i å ta varsel. Deres funn tyder på at de oppsiktsvekkende lyder som holder din kolikk babyen oppe hele natten kan være en nyttig del av oppveksten.

Hva å gjøre

Det er ingen grunn til panikk, skjønt. Det kan bare være lurt å ta en bit av forholdsregel.

Det er OK for babyen å tilbringe litt tid i nærheten av en vifte eller en air-condition. Det som er viktig er at hun fikk mulighet til å høre andre typer støy også. Hvis du tilfeldigvis bor i et område med mye konstant støy, kan du bare ønsker å bruke ekstra tid på å snakke til babyen.

At kolikk kan bli bedre avhjelpes ved en god godnatthistorie enn å slå på hvit støy tape.