Digidexo.com

Epilepsi hos babyer

Om lag 45.000 barn i USA fra fødsel til fylte fem er diagnostisert med epilepsi hvert år, ifølge babycenter.com. Noen babyer vokser epilepsi, mens andre bærer tilstanden i hele sitt liv. Babyen kan vokse ut av sine symptomer, avhengig av alvorlighetsgraden av epilepsi, tidsriktig diagnose og riktig behandling, ifølge epilepsyfoundation.org. De fleste babyer med epilepsi får normal vekst.

Fakta

En baby som er diagnostisert med epilepsi har flere reoccurring anfall. Disse anfallene er forårsaket av forstyrrelser av elektrisk aktivitet i hjernen hennes. Epilepsi er noen ganger feilaktig som en link til psykisk sykdom, ifølge babycenter.com. Denne tilstanden har ingenting å gjøre med psykisk utviklingshemning. Misforståelse er forankret i det faktum at beslag er symptomer på visse funksjonshemninger.

Årsaker

Det finnes to typer av epilepsi hos babyer. Omtrent 70% av tilfellene er et resultat av ukjente årsaker, ifølge babycenter.com. Dette kalles idiopatisk epilepsi. Symptomatisk epilepsi er en betegnelse på epilepsi som har kjente årsaker, for eksempel en hodeskade. Noen forskere mener at epilepsi kan også være genetisk. I noen tilfeller er epilepsi forårsaket før eller under fødselen som et resultat av traume, hjerne utviklingsforstyrrelser, infeksjoner, tumorer og vitaminmangel.

Diagnose

Når du er sikker på at barnet ditt er å ha anfall, vil en lege kjøre fysisk eksamener for å avgjøre om anfallene er et resultat av epilepsi. Diagnosen innebærer en rekke tester, inkludert en MRI eller CAT scan for å se på hjerne, blodprøver, og EEG, som måler den elektriske aktiviteten i hjernen. En EEG, eller elektroencefalogram, er den vanligste formen for diagnose, ifølge epilepsyfoundation.org, og måler babyens elektrisk hjerneaktivitet. Flere av disse testene er sannsynligvis tatt: en mens babyen sover, en mens han er sliten, og en mens han er våken.

Behandling

Babyens lege vil sannsynligvis foreskrive antiepileptiske legemidler for å hindre anfall. Hun kan også bli satt på et ketogene diett, hvori hun spiser lave mengder av karbohydrater og proteiner, og høyere mengder fett. Men hvis barnet ditt ikke svarer godt til medisiner, kan legen anbefale hjernekirurgi.

Forebygging / løsning

Hvis babyen er foreskrevet medisiner, være sikker på at han tar det på en riktig måte. Sørg også for å følge bestemte dietter som hans lege anbefaler. Registrere eventuelle beslag og se om det er noen mønstre. For eksempel, hvis du oppdager at barnet ditt har anfall når han får altfor begeistret, minimere de aktivitetene som fører ham til staten.