Digidexo.com

Infant Thrush Symptomer

Infant Thrush Symptomer


Som du stirre på barnet ditt, legger du merke til en flekk av melk på tungen, og du helle over å tørke den av, bare for å finne det ikke kommer av. Dette er et klassisk symptom på trost, en vanlig tilstand hos spedbarn. Mens sjelden farlig i friske spedbarn, kan trost føre til vanskeligheter med amming, så lær deg å få øye på spedbarn trost symptomer for å søke behandling for barnet ditt når det er nødvendig.

Årsaker til trost symptomer

Thrush er forårsaket av en soppinfeksjon i munnen. Alle har gjær i sitt fordøyelsessystem, men om nivåene av gjær blir ubalansert, utvikler han trost. Spedbarn er utsatt for denne infeksjon, fordi de ofte kommer i kontakt med gjær under passasjen ned gjennom fødselskanalen. Babyer som tar antibiotika eller utsettes for antibiotika i morsmelk kan også være utsatt for høyere risiko for trost fordi antibiotika dreper nyttige bakterier som holder gjær nivåer i den rette balansen.

Muntlige Symptomer

Det første tegnet på trost i et spedbarn vises vanligvis i barnets munn. Spedbarn med trost vil utvikle hvite lesjoner i munnen med en cottage cheese-aktig utseende, som beskrevet av Mayo Clinic. Noen mødre sier lesjonene ser ut som melk igjen i babyens munn etter fôring. Disse lesjonene kan ikke tørkes bort lett. Hvis flekkene kommer av, etterlater de seg en særegen rå området. Lesjoner vises på tungen, indre kinn, tannkjøtt, mandlene og taket av munnen, med kinnene og tungen er den mest åpenbare og utbredte steder i spedbarn.

Andre symptomer

I tillegg til de muntlige symptomer på trost, kan babyer med trost bli irritabel. Dette kan skilles fra kolikk fordi babyer med trost bli fussier når det er tid til å spise eller når suge på en smokk, og spising er ofte vanskelig. Hvis barnet er amming, kan barnet passere smitte til moren. Mange ammende mødre merke trost først når de får en infeksjon. Det fører skinnende, flassende hud på areola eller røde, sensitive og kløende brystvorter. Det kan også bringe uvanlig smerter under og mellom feedings.

Medisinsk intervensjon

Mange babyer har hvite flekker som indikerer en trost infeksjon uten andre symptomer. I disse tilfellene vil trost sannsynlig klare opp i et par uker uten medisinsk hjelp. Babyer som ikke kan sykepleier godt på grunn av trost symptomer bør oppsøke lege. En muntlig sopp medisiner som er malt på babyens munn hastigheter healing. Ammende mødre, må også behandles for å holde infeksjonen sprer seg frem og tilbake.

Forebygging trost symptomer

Foreldre kan gjøre lite for å hindre trost som et resultat av gjær eksponering under fødselen. Etter fødselen, kan foreldre hindre trost ved hjelp av antibiotika, men bare når det er absolutt nødvendig. Roper sterilisering av flaske brystvorter og smokker kan hjelpe så godt. Ammende mødre kan beskytte seg ved å la sine brystvorter tørke helt etter feedings, fordi gjær som forårsaker trost bare lever på fuktig hud. Hindre en trost infeksjon i mor vil bidra til å forhindre den i pleie spedbarn.