Digidexo.com

Varivax vaksine bivirkninger

Den Varivax vaksine er brukt for å forhindre vannkopper, en vanlig barnesykdom som fører til utslett og blemmer, kløe, feber og tretthet. Sykdommen er vanligvis ikke alvorlige, men det kan være dødelig for spedbarn og voksne. Vannkopper, som er svært smittsom, kan spres gjennom luften eller ved å komme i kontakt med blemmer.
Hvis du får Varivax vaksine, har du mest sannsynlig ikke vil få vannkopper. Imidlertid vil omtrent 3 prosent av vaksinerte personer få sykdommen, men i en meget mild form.

Milde bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Varivax vaksine inkluderer sårhet eller hevelse på injeksjonsstedet, feber, hoste, hodepine, tap av matlyst og en mild utslett.

Mindre vanlige bivirkninger

Sjelden, de som har mottatt Varivax vaksine erfaring anfall. Dette kan skje umiddelbart etter injeksjon eller flere uker etter.

Alvorlige bivirkninger

Noen ganger Varivax vaksine fører til lungebetennelse. Andre alvorlige bivirkninger er stiv nakke, frysninger, problemer med å puste, uvanlige blåmerker eller blødning, og elveblest.

Allergisk reaksjon

Den Varivax vaksinen kan forårsake en allergisk reaksjon hos noen pasienter. Hevelse, kløe, elveblest, blekhet, svakhet, hjerterytme uregelmessigheter og tretthet umiddelbart etter skuddet er tegn på en allergisk reaksjon som bør bringes til seg oppmerksomheten til en medisinsk faglig. Besvimelse eller anfall i ukene etter den første injeksjonen kan også indikere en allergisk reaksjon.

Graviditet

Som Varivax vaksinen kan forårsake bivirkninger hos et foster, leger anbefaler at gravide ikke bruke denne medisinen. Kvinner bør heller ikke bli gravid i opp til tre måneder etter får denne vaksinen.