Digidexo.com

Yoga & Crohns sykdom

Crohns sykdom er en autoimmun sykdom som forårsaker betennelse i tarmen, forårsaker symptomer som magesmerter, diaré, kvalme og underernæring. Yoga kan bidra til å redusere de alvorlige symptomene på Crohns sykdom og øke den generelle livskvaliteten for de som lever med sykdommen.

Typer

Når du trener yoga for Crohns sykdom, velge en stil som er skånsom og avslappende, slik som Iyengar, Kripalu eller restorative. Alltid fortelle instruktøren om din tilstand.

Stress

Stress kan forverre Crohns sykdom og utløse plagsomme symptomer. Mayo Clinic anbefaler meditasjon og yoga for å redusere stress og regulere fordøyelsesprosessen.

Poses

I "Light on Yoga," BKS Iyengar kronglete yoga for Crohns som marichyasana 3 og ardha Matsyendrasana (sittende spinal vri), utgjør kjernen styrkende yoga som Navasana (båt) og Mahamudra (store segl) og inversjoner som sirsasana ( headstand) og sarvangasana (skulder stativ).

Pitta Ubalanse

Ifølge ayurveda, søster vitenskapen om yoga, inflammatoriske lidelser er en ubalanse av pitta grunnlov. Pitta-pasifiserende yoga inneholde bend som Uttanasana, paschimottanasana og Janu sirsasana.

Effekter

Kronglete yoga stimulerer fordøyelsen og fjerne giftstoffer. Termin folder er beroligende og reduserer stress. Inversjoner stimulere endokrine systemer. Alle disse effekter er gunstig for de med Crohns sykdom.