Digidexo.com

Bilirubin Gulsott Behandling

Bilirubin Gulsott Behandling


Forhøyede nivåer av bilirubin i blodet (hyperbilirubinemi) forårsaker gulsott hos nyfødte. Det er en vanlig tilstand som vanligvis krever ingen behandling. Hyppig fôring kan redusere gulsott, men i noen tilfeller en lege kan anbefale lysbehandling, som også er kjent som lysterapi.

Bilirubin buildup

"Gulsott" refererer til gul misfarging av huden som kommer fra oppsamlingen av bilirubin i blodet. Bilirubin er produsert av normale nedbrytning av røde blodceller. Det er vanligvis behandlet av leveren. Men en nyfødt leveren noen ganger ikke er modne nok til å behandle bilirubin, noe som fører til gulsott.

Hyppig mating

Hyppig fôring - hver to til tre timer - vil vanligvis løse problemet. Dersom gulsott vedvarer, er lysterapi, også kalt "lysbehandling," nødvendig.

Lysbehandling

Lysbehandling er den vanligste behandlingen for vedvarende gulsott.

Barnets kropp absorberer lyset, hjelper sammenbrudd og eliminere bilirubin. I det siste, ble barnet plassert under sterkt lys; nå, er den biliblanket mer vanlig.

Den Biliblanket

Den biliblanket er en fiberoptisk pad som er plassert direkte mot babyens hud for å levere lys. Den biliblanket kan brukes 24 timer i døgnet. Det er normalt brukt for et par dager til barnets leveren er moden nok til å håndtere behandlingen av bilirubin uten hjelp. I noen tilfeller kan behandlingen vare lenger.

Bivirkninger

Babyer som får lysbehandling vil ha hyppige, løse og grønnaktig avføring. Det er en helt normal bivirkning og bør stoppe når behandlingen avsluttes.