Digidexo.com

Typer mat som forårsaker akne

Akne lider er stadig på jakt etter løsninger på deres plagsom hud tilstand og ofte ser til kostholdet for å finne akne skyldige. Nesten alle har råd om hvilke typer mat forårsaker akne og hvordan eliminere disse matvarene vil rydde opp i problemet. Men dette er sjelden sant. Akne er forårsaket av en rekke faktorer, og mens noen kanskje legge merke til visse typer mat ser ut til å forårsake akne, vanligvis, mat og kosthold er ikke årsaken til kviser.

Misforståelse

Den vanlig holdt troen på at visse typer mat - nemlig sjokolade, sukkerholdig brus og fet mat - er en direkte årsak til akne er en myte. Hudleger har oppdaget at det er ingen spesielle typer matvarer som forårsaker akne, selv om de fleste leger tror noen mennesker kan merke kviser når de spiser sukkerholdig eller fet mat på grunn av en allergi mot at mat. I stedet for å fokusere på å unngå de typer mat som antas å forårsake akne, anbefaler hudleger å følge en sunn diett som støtter generelle kropp og hud helse.

Årsak

Det finnes flere typer av akne, men den vanligste er den acne som bevis i seg selv i løpet av tenårene. Det acne er ikke knyttet til kosthold, men i stedet den naturlige økningen i hormoner oppleves av tenåringer i puberteten. Disse hormoner forårsake hud kjertler å skape mer olje (kalt talg), som deretter slippes inn i porene og blander seg med døde hudceller, hvor bakteriene er tilbøyelige til å vokse.

Betraktninger

Mens det ikke er noen typer mat som forårsaker akne i den generelle befolkningen, kan mange mennesker utvikler kviser når du spiser fet mat. Men det er ikke normalt inntak av fet mat som forårsaker problemet, men smitte av olje og fett fra maten i ansiktet. Olje og fett fra maten kan tette porene og forårsake en akne problem som stammer fra utsiden av kroppen, så det er viktig å utøve god hygiene når du spiser disse matvarene og unngå å få fett på huden. Hvis fett fra maten er utflytende på ansiktet, må huden straks vaskes med mild ansiktssåpe.

Forebygging / løsning

Hudleger anbefaler akne lider følge et sunt kosthold for å fremme generelle hud helse fordi sunnere hud er mindre utsatt for akne. Foods å unngå å inkludere mettet fett og delvis hydrogenert fett (finnes i pakket snacks som chips, kjeks og cookies) som disse fett kan skade kroppens vev som kan føre til betennelse. Frisk frukt og grønnsaker, og lav-fett proteiner bidra til å fremme hudens helse, noe som kan bidra til å forhindre akne. Viktige næringsstoffer for sunn hud og akne forebygging inkluderer vitamin A (finnes i melkeprodukter og grønnsaker som gulrøtter); vitamin B-2 (finnes i hele korn, fisk, melk, egg, kjøtt og grønne grønnsaker); vitamin B-3 (finnes i peanøtter, egg, avokado, lever og magert kjøtt); vitamin E (finnes i mandler, peanøtter, solsikkefrø, brokkoli, hvetekim og vegetabilske oljer); og sink (finnes i egg, hele korn, nøtter og sopp). For sunn hud og akne forebygging, er tilstrekkelig vanninntak også nødvendig, ideelt minst den anbefalte åtte glass om dagen.

Teorier / Spekulasjoner

Hudleger gjenkjenne akne er forskjellig i hver person og at for noen mennesker, visse typer mat trigger akne utbrudd. Akne lider kanskje ønsker å holde en matdagbok og ta oppmerksom på utbrudd for å se om det er en sammenheng mellom å spise en bestemt mat og påfølgende akne problemer. Informasjon om noen matvarer som er mistenkt for å forårsake akne bør formidles til akne lidende lege som en matallergi kan være til stede. Vanligvis er akne lider rådes til å unngå tidkrevende utløse mat.