Digidexo.com

Colon polypp Symptomer

En kolon polypper er en liten vekst av vev som utvikler seg i veggen av tykktarmen. Polypper kan enten heves likner en sopp eller flatt mot kolon. Det er to forskjellige typer av polypper som kan utvikle: hyperplasic polypper (godartede) og adenomatøse polypper (ondartet). Colon Polypper ta år å bli farlig. Ikke alle tilfeller av kolon polypper vil vise symptomer.

Blødning

Polypper i tykktarmen kan forårsake intermitterende blødning fra anus. Blødning kan være til stede enten etter at personen har hatt avføring, eller i undertøy med jevne mellomrom.

Løs avføring eller forstoppelse

Polypper kan gi kronisk diaré hos personen. Dette diaré kan eller ikke kan omfatte blod også. En person kan oppleve forstoppelse som varer lengre enn en uke.

Smerte

Større polypper kan føre en person til å ha magesmerter. Denne smerte kan være på grunn av den tykktarmen blir delvis blokkert av polyp.

Vekt

I tilfeller der kolon polypper har blitt kreft, kan personen begynne å gå ned i vekt. Andre endringer i avføringsmønster (som alvorlig diaré) som påvirker dette vekttap vil bli åpenbare.

Helse

Andre symptomer forårsaket i forhold til kolon polypper er tretthet, muskelsvakhet og anemi. Disse tilhørende sykdommer er på grunn av den personen som lider av diaré og rektal blødning.