Digidexo.com

Hva er behandlingen for periodontal sykdom?

Periodontal sykdom er en bakteriell infeksjon i tannkjøttet. Det er også kalt tannkjøttsykdom. Det er to store former for tannkjøttsykdom: gingivitt og periodontitt. Gingivitt er preget av hovne, muligens blødende tannkjøtt. Det er forårsaket av dårlig tannhygiene og hvis den forblir ubehandlet kan bli periodontitt. Periodontitt oppstår når plakk fra tennene får under tannkjøtt linjer og irriterer tannkjøttet. Reagerer på irritasjon, kroppen hovedsak angriper tannkjøtt. Tann tap kan forekomme.

Ikke-kirurgiske behandlinger

De fleste forsøk periodontists ikke-kirurgiske behandlinger som den første metode for behandling av periodontal sykdom. Root planende er en av de mest brukte ikke-kirurgiske behandlinger. Dette innebærer grundig rengjøring og fjerning av plakk og tarter fra røttene av tennene (de periodontale lommer). Periodontists kan også glatte roten av tannen under rengjøringen å bidra til å fjerne bakterier, og foreskrive en antimikrobiell å drepe bakterier.

Kirurgi

Ikke-kirurgiske behandlinger kan ikke være i stand til å løse periodontal sykdom. Det er fire typer kirurgi brukes ved ikke-kirurgiske behandlinger ikke er effektive: pocket reduksjon prosedyrer, regenerative prosedyrer, krone forlengelse, og bløtvev grafts.

Pocket reduksjon prosedyrer innebære å løfte tannkjøttet for å få tilgang til periodontal lomme som huser tannen. Bakterier er fjernet og grove eller skadet bein områdene er glattet.

Regenerative prosedyrer er lik lomme reduksjon prosedyrer. Igjen tannkjøttvev er foldet tilbake for å fjerne bakterier. Men i denne prosedyren, vev stimulerende proteiner og / eller bein grafts er også implantert å bidra til å fremme regenerering av nye, friske bein.

Crown forlengelse innebærer omforming og / eller skyve tilbake tannkjøttet for å redusere tannkjøttet. Flere tenner er utsatt for, og det er et mindre område for bakterier til å vokse.

Bløtvev grafts involverer dekker røttene til tennene med vev fra din gane eller en annen del av kroppen din.

Andre terapier

Den Perio Protect er en dental skuff som du slitasje på tennene for å kunne søke medisinering. Brettet må være tilpasset montert. Noen tannleger anbefaler Perio Beskytt brettet som en form for behandling for periodontal sykdom. Men den amerikanske Academy of Periodontology sier at studier har antydet medisinen i skuffen kan ikke nå kilden til periodontal infeksjon. The Academy anbefaler ikke dette som en behandling for periodontal sykdom.

Som i 2009, ser ut laserterapi som om det kan være en lovende form for terapi i behandling av periodontal sykdom, men den amerikanske Academy of Periodontology sier at dette fortsatt blir undersøkt.