Digidexo.com

Medisinering for interstitiell cystitt

Medisinering for interstitiell cystitt


Interstitiell cystitt (IC), eller smertefull blære, resulterer i smerter eller ubehag i bekkenet eller blære. Årsakene til IC er ukjent, og på grunn av dette medisiner og behandlinger er rettet mot å lindre symptomer.

Historie

Det antas at det første tilfellet av interstitiell cystitt ble diagnostisert så langt tilbake som på midten av 1800-tallet. Selv i dag er det svært lite kjent om sykdommen.

Typer

Det er tre primære typer IC: nonulcerative interstitiell cystitt, ulcerøs interstitiell cystitt, og autoimmune interstitiell cystitt.

Effekter

Interstitiell cystitt antas å være et resultat av feil cellevekst langs de indre vegger av blæren. Et stoff som bare er kjent som antiproliferativ faktor (APF) antas å forårsake feilaktig cellevekst som resulterer i IC.

Behandling

Den eneste reseptbelagte medisiner for interstitiell cystitt godkjent av Food and Drug Administration er pentosanpolysulfat natrium (Elmiron). Over-the-counter medisiner som antihistaminer og ibuprofen kan lette symptomer på IC.

Fakta

Ifølge Cleveland Clinic Journal of Medicine, er interstitiell cystitt mer vanlig hos kvinner enn menn, og opp til 12 prosent av kvinner kan ha symptomer på IC.