Digidexo.com

Sitrusfrukter som inneholder naringenin Compound

Sitrusfrukter som inneholder naringenin Compound


Naringenin er et naturlig forekommende stoff som vanligvis finnes i sitrusfrukter. Denne spesielle stoffet er klassifisert som en bioflavonoid og som andre bioflavonoider, den har mange biologiske effekter som med fordel kan bidra til menneskers helse. Selv om flere undersøkelser er gjort for å undersøke egenskapene og kilder naringenin, er mer forskning fortsatt nødvendig for å fastslå hvordan regelmessig inntak av frukt som inneholder denne forbindelsen kan påvirke den generelle helsen.

Grapefrukt

En av de vanligste kildene til naringenin forbindelsen er grapefrukt. Saften er der det meste av naringenin ligger, med grapefrukt har en spesielt høy konsentrasjon. I virkeligheten er den karakteristiske bitre smak av grapefruktsaft på grunn av tilstedeværelsen av naringenin.

Appelsiner

Sammen med grapefrukt, appelsiner er de mest spist frukt som inneholder naringenin. Alle typer appelsiner inneholder denne forbindelsen, inkludert felles søt appelsin, Citrus sinenis, og mandarin orange, Citrus reticulata. Enkelte mindre kjente typer av appelsiner inneholder også denne naturlige kjemiske, slik som sitrus aurantium (ofte kalt zhiqiao eller bitter oransje), som benyttes i tradisjonell kinesisk medisin og for å gjøre marmelade og smakstilsatt likører.

Yuzu

Yuzu er en annen type av sitrusfrukter som inneholder naringenin. Yuzu har en besk smak, lik som en grapefrukt, og er ofte brukt i japansk og koreansk matlaging.