Digidexo.com

Kolin mangel sykdom

Kolin er et essensielt næringsstoff som hjelpemidler overføring av nerveimpulser, prosessen med læring, hukommelse, søvn og bidrar til å danne membraner mellom cellene. Menneskekroppen kan gjøre det, og deretter lagre den i leveren, men det er avhengig av kosthold for å samle mer. Kolin mangel kan føre til en rekke fysiske og psykiske symptomer.

Anbefalt inntak

University of Pittsburgh Medical Center (UPMC) Nutrition Services melder at tilstrekkelig inntak av kolin kan bidra til å opprettholde cellestruktur og nerve funksjon. Anbefalte daglige kvoter varierer 125-375 mg hos barn fra fødsel til 13 år, basert på alder og kjønn. Tenåringer og voksne trenger mellom 400 og 500 mg daglig.

Risiko for mangel

Kolin mangel er mer vanlig hos vegetarianere og de som ikke spiser noen meieri eller animalske produkter, ifølge UPMC. Idrettsutøvere som trener i mange timer kan også miste kolin og bli mangelfull. Stordrikkere kan også mangle dette næringsstoffet.

Symptomer og tegn

The Linus Pauling Institute, et forskningsanlegg dedikert til å studere mikronæringsstoffer, sier at fettlever og leverskader stede vanlige tegn på at en person ikke har nok choline. Ifølge American Liver Foundation, symptomer i fremskredne stadier av fatty leversykdom er tretthet og forvirring.

Behandling

Behandling for kolin mangel sykdom inkluderer økende choline inntak gjennom kosten. Matvarer som inneholder kolin inkluderer biff, egg, melk, blomkål og soyaprodukter. Kosttilskudd kan også behandle lave nivåer av kolin.

Koblinger mellom kolin mangel og andre sykdommer

The National Institutes of Health (NIH) og National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK) studerer sammenhengen mellom kolin i kosthold og østrogennivå, for å finne ut om visse folk trenger mer choline enn andre. UPMC rapporterer at mulige sammenhenger mellom kognisjon og kolin, spesielt hos personer som har Alzheimers sykdom.