Digidexo.com

Hvordan lære å spise frukt og grønnsaker

Hvordan lære å spise frukt og grønnsaker


Frukt og grønnsaker inneholder viktige vitaminer, mineraler og fiber som kan beskytte deg mot kreft, diabetes og andre kroniske sykdommer. Ifølge Harvard School of Public Health, bør du satse på ni porsjoner eller 4,5 kopper frukt og grønnsaker om dagen. I begynnelsen kan dette høres skremmende, men det er gjennomførbart. Med nøye planlegging og noen doser av kreativitet, kan du øke det daglige inntaket av frukt og grønnsaker.

Hvordan lære å spise frukt og grønnsaker

•  Lær om servering størrelse. I sin bok "Anticancer," David Servan-Schreiber gir følgende nyttig guide. En porsjon tilsvarer 1/2 kopp kokte eller rå grønnsaker, en middels stor frukt, 1/2 kopp kokt frukt, 1/4 kopp tørket frukt eller 6 gram av fruktjuice.

Dress opp maten din. Til frokost toppen havregryn, frokostblanding eller yoghurt med skiver bananer, friske bær, rosiner eller aprikoser. Til lunsj eller middag, legge jordbær, mandarin oransje seksjoner og rosiner til grønne salater for å skape en regnbue av farger.

Blid med frukt. Legg til en kopp friske eller frosne bær til pannekakerøre. Topp pannekaker med eplesaus i stedet for sirup. Steke biter av plommer i ovnen og serverer dem varme over et lite scoop av frossen yoghurt. I sommer, fryse druer for en kul, sunn godbit.

Skjul dine grønnsaker. Hvis du eller et annet familiemedlem ikke liker grønnsaker, innlemme dem i din favoritt pasta saus, chili, lasagne, gryte eller stuing. Når du lager en sandwich eller burger, slip i skiver tomater, strimlet kål, paprika og løk.

Spis med årstidene og støtte amerikanske bønder. Når du kjøper mat som er i sesong, er det bedre for helsen og miljøet. Produsere som har reist et par timer vil smake friskere fordi det ble plukket nærmere sitt høydepunkt modenhet.

Bestillings grillede grønnsaker som en forrett, erstatning ekstra grønnsaker for pommes frites og orden frukt som dessert når du spiser ute.

Lag rask, no-koker måltider med frukt og grønnsaker. Fyll en honningmelon eller honningdugg melon med lav-fett cottage cheese. Kombiner friske eller frosne bær, en banan, whey eller soya protein, vann og is for å lage en deilig smoothie. Bland en bolle med fettfattig yoghurt med frukt.

Legg bekvemmelighet på dagen. Lager din hanskerommet og skrivebordsskuff med epler, pærer og bananer. Kutt opp dine favoritt grønnsakene i snack-størrelse biter og lagre dem i klar plast beholdere hjemme og på jobb.