Digidexo.com

Typer korn og Korn

Typer korn og Korn


Korn brukes til å lage mange matvarer er faktisk frø av forskjellige typer gress. Disse frøene inneholder en betydelig kilde til næringsstoffer som er avgjørende for den menneskelige kroppen. Korn og kornprodukter skilles hovedsakelig inn i to ulike typer korn --- hele korn og raffinert korn. The Department of Agriculture anbefaler å spise minst 5 til 6 oz. av korn per dag; disse verdiene varierer etter kjønn, alder og aktivitetsnivå.

Helkorn

Minst halvparten av det daglige korn forbruk bør bestå av hele korn og kornprodukter. Hele korn beholde alle tre av sine nærings-deler gjennom hele behandlingen. Den ytre del av frøet, kli, inneholder de fleste av fiberen. Stivelse, eller kjerne, er den største delen av frø og inneholder små spor av vitaminer og mineraler. Spiren er hjertet av frø og inneholder en konsentrert mengde næringsstoffer. Hele korn og kornprodukter er en god kilde til vitamin E, fiber og magnesium.

Enkelte populære typer hele korn og kornprodukter er hel hvete, unhulled bygg, hel rug, bokhvete eller Kasha, og mais. Mange er overrasket over å høre at popcorn er en hel korn snack mat. Andre mindre vanlige typer korn og kornprodukter er hirse, müsli, amaranth, quinoa, sorghum og triticale. Hvete kjerner, for eksempel bulgur og hvete bær, er også hele korn. Vill og brun ris, sammen med hele havre og havregryn, er hele korn som gir en god del av ernæringsmessig verdi. Noen ready-to-eat frokostblandinger, som de laget av hel hvete, er levedyktig næringskilder og inneholder mindre fett og kolesterol enn andre frokost matvarer.

Raffinert korn

Regnes dårlig i ernæringsmessig verdi, er raffinert korn og kornprodukter frest, en prosess som fjerner kli og kim fra frø. Matprodusenter berike korn med jern og vitamin B sammen med noen få andre næringsstoffer; Imidlertid, er den opprinnelige fiberinnholdet i kornet tapt. Disse typer matvarer er hvit ris, havregrøt og bearbeidet degerminated mais mat som cornbread og tortillas. Mens mais er en hel korn, gjør klar til å spise frokostblandinger som cornflakes ikke har samme næringsverdi som hel-hvete korn. Pasta, hvitt brød og pretzels ofte inneholder raffinert korn og kornprodukter; Men pasta og pretzels er tilgjengelig i hele korn varianter. Matvarer merket eller identifisert som skrog, sprukne eller bearbeidet er raffinert korn.

Hva du skal se etter

Når vi leter etter hele korn matvarer, se etter etiketter som angir hele korn ingredienser. Etiketter som hevder å være "multi-korn" eller "100 prosent hvete eller kli" er ikke hele korn. For de høyeste i kvalitet mat, se etter etiketter som sier "Whole Grain: utmerket kilde", siden disse matvarene gi en komplett servering av hele korn. Unngå å bruke farge som en sammenligning verktøy siden de fleste brune korn og matvarer er ikke hele korn, mens hel-hvete hvitt brød, laget lysere hvete, er en utmerket kilde til hele korn næringsstoffer.