Digidexo.com

Hvilke funksjoner av en Killer T Cell?

Hvilke funksjoner av en Killer T Cell?


Thymus, et organ som produserer immunceller til å forsvare kroppen produserer mest helper T og morderen T-celler. Også kalt suppressor og CD8 + T-celler, killer T-celler markere og eliminere skadelige celler og annet organisk materiale i blodet, i hovedsak fungerer som kroppens første forsvar mot utenlandske mikrobe angrep.

Bakterier

Når kroppen gjenkjenner skadelige antigener, slik som bakterier, det utløser en immunrespons, og utskiller killer T-celler, som ødelegger celler gjennom prosessen lyse, for å nøytralisere de bakterier.

Virus

I motsetning til bakterielle infeksjoner, som eksisterer i form av en overdoser av bakterieceller, virusinfeksjoner forårsake skade når virus infiserer og bebo kroppens naturlige celler, injisere sitt DNA inn i cellene og rekon deres funksjon for å produsere mer av viruset. T-hjelpeceller markere celler infisert med et virus, og deretter morderen T-celler eliminere de infiserte cellene gjennom utskillelsen av cytotoxins.

Tumor Cells

Tumorceller - hvis mutert DNA gjør det mulig å fokusere utelukkende på vekst og reproduksjon på bekostning av naturlige funksjoner - forekommer naturlig og sjelden forårsake skade, men en spesielt rask utbyggingstakt kan tyde på kreft. Killer T-celler lysere slike celler før de formerer seg ved for skadelig en rate.

Immunrespons

Killer T-celler også begrense og ned-regulere immunresponser. Når cellene fjerne katalysatoren av immunresponsen - som bakteriell eller viral infeksjon eller tumorvekst - kroppen må stoppe spredningen av celler utskilt av immunsystemet for å redusere sjansen for at de skal slå på andre, ikke-skadelig celler. Killer T-celler undertrykke respons før det blir skadelig.

Hukommelsesceller

Selv om de fleste killer T celler dør etter at kroppen har avverget infeksjon, noen forblir i blodet som langlivede minneceller, klar for å påskynde immunrespons hvis infeksjonen eller angrep gjentar seg. Dette paralleller hvor immunisering fungerer: Innføring av en liten dose av et antigen til immunsystemet tillater kroppen å lett overvinne den og dens respektive minneceller for å forbli i kroppen.