Digidexo.com

Hvor mange kalorier er nødvendige daglige?

Hvor mange kalorier er nødvendige daglige?


Se på noen ernæring etikett og du vil finne at den gjennomsnittlige daglige kaloriinntaket er oppført på 2000 kalorier for kvinner og 2500 kalorier for menn. Selv om disse er fine anslag for den generelle befolkningen, i virkeligheten, mengden kalorier som kroppen din trenger hver dag kan variere fra 1500 til 3000 kalorier, avhengig av din alder, vekt og aktivitetsnivå.

Elements

En kalori er et mål på energi. Kalorier i matvarer kommer fra fett, proteiner og karbohydrater. Et gram protein eller karbohydrater inneholder 4 kalorier. Et gram av fett, men inneholder 9 kalorier. Legemet må alle tre for å utføre hver funksjon. Selv de mest grunnleggende funksjonen, sove, krever kalorier, om enn ikke mange. Som energiproduksjon øker, øker også mengden kalorier som brukes. Det er tre faktorer som må vurderes ved beregning av mengden kalorier kroppen din trenger.

Basal Metabolic Rate

Selv hvile, kroppen din har et minimumskrav av energi som den trenger for å holde hjertet slo og lungene pust og blodet pumpe. Dette kalles basal metabolic rate (BMR). Din BMR kan være ansvarlig for å brenne opp til 70 prosent av din totale kalori utgifter. For en 150-kilos kvinne som i gjennomsnitt trenger ca 2080 kalorier per dag, ville dette være 1456 kalorier brukt. BMR er bestemt av en rekke faktorer, inkludert genetikk, kjønn (menn vanligvis har en høyere rate), vekt (jo mer du veier, jo høyere din BMR vil bli) og alder (BMR avtar med alder).

Aktivitetsnivå

Aktivitetsnivået ditt vil stå for rundt 20 prosent av forbrente kalorier hver dag eller ca 416 kalorier for en 150-kilos kvinne. Jo mer energisk eller intens aktiviteten er, jo høyere er mengden kalorier brent. En 150-kilos kvinne som går i en time på 3 km / h vil forbrenne rundt 300 kalorier. Det samme kvinnen kjører på 6 km / h for samme varighet ville brenne ca 680 kalorier.

Thermic Effect of Food

Den termiske effekten av mat er energien brukt til å konsumere mat gjennom biting, tygging, svelging og behandling av mat. Det kan står for om lag 10 prosent av kaloriene brukes hver dag. Mat kalorier krever ulike mengder energi for å behandle dem med proteiner som krever mest energi. Fat krever minst mulig energi, og bør omfatte den minste prosentandel av mat kalorier som forbrukes (ikke mer enn 30 prosent).

Slanking og vekttap

Hvis du er ute etter å gå ned i vekt, må du forbrenne mer kalorier enn du forbruker. Det er to måter å oppnå dette målet: ved å forbruke færre kalorier enn kroppen forbrenner eller ved å øke mengden kalorier kroppen din forbrenner (og samtidig opprettholde den samme dietten). Den beste måten å sikre at du går ned kaloriinntaket er ved å forstå hvor mye kalorier som finnes i maten du spiser. Sammenlign det du spiser, og hvor mye av det, mot en food kalori kalkulator (se ressurser) for å finne ut hvordan man best kan redusere kaloriinntaket.