Digidexo.com

Hva gjør en hvit tungen Angi?

Hva gjør en hvit tungen Angi?


Har du noen gang sett på tungen, og fant det var en annen enn normal rosa farge? En endring i fargen på tungen kan være en indikasjon på flere forskjellige medisinske problemer, de fleste av disse er mindre problemer som helbrede seg selv eller kan lett behandles. Her vil vi diskutere hva en hvit tungen indikerer.

Thrush

Trost, også kjent som en soppinfeksjon eller Candida, skjer når soppen Candida albicans vokser inne i munnen. Det fører hvite humper på tungen og kinnene. Denne tilstanden rammer hovedsakelig babyer og protese wearers, og det er lett behandles hos ellers friske individer.

Leukoplaki

Leukoplakia er forårsaket av konstant irritasjon av slimhinne i munnen. Det fører til hvite flekker som utvikler seg på munnen og tungen. Tobakksbruk, irriterende tannfyllinger, og overeksponering av leppene til solen kan føre til denne lidelsen. Leukoplakia forsvinner gjerne av seg selv.

Oral Lichen planus

Oral Lichen planus er preget av hvite blondelignende flekker på tungen. Det finnes ingen kjent årsaken til denne tilstanden. Det kan vare i noen uker eller bli et kronisk problem som voks og synker i årevis. Det finnes ingen kur for denne tilstanden, men det kan opprettholdes med medisiner.

Betennelse i papiller

Tungen er dekket med hundre av humper kalt papiller. Noen ganger er disse humper bli betent og samle døde hvite blodceller og bakterier, gir inntrykk av en hvit tungen. Dette skjer med dårlig munnhygiene, overdreven åpen munn pusting og med overdreven eksponering for tobakksprodukter. For å eliminere dette problemet, forbedre de nevnte praksis.

Alvorlig sykdom

I sjeldne tilfeller kan en hvit tungen indikere en alvorlig sykdom, som kreft eller HIV. Hvis du opplever en misfarget tunge ledsaget av smerte eller andre ubehage medisinske problemer, ta kontakt med din lege for en riktig diagnose.