Digidexo.com

Hvordan virker lungebetennelse Utvikle?

Hvordan virker lungebetennelse Utvikle?

Hva er lungebetennelse?

Lungebetennelse er en alvorlig lungeinfeksjon der mikroskopiske luftrørene i lungene, som kalles alveoler, bli betent. Alveolene er luftfylte sekker som absorberer oksygen. Når disse passasjene fylle opp med puss eller slim, kan oksygen ikke nå blodet.
Symptomer på lungebetennelse kan være feber, frysninger, hoste (med gul, grønn, rust-farget eller blodig slim), brystsmerter, tung pust, tretthet, svetting, urolig mage og dårlig appetitt.
Behandling for pneumoni, varierer avhengig av typen og alvorlighetsgraden av sykdommen. Mens antibiotika er effektivt i bekjempelse av bakteriell lungebetennelse, har de ikke fungerer ved behandling av lungebetennelse av en viral natur.

Bakterielle infeksjoner som forårsaker lungebetennelse

Lungebetennelse oppstår når kroppens evne til å motstå infeksjon mislykkes. Tilstanden kan utvikle seg fra flere kilder, selv om en av hver to tilfellene er på grunn av bakterieinfeksjoner. Bakteriell lungebetennelse er forårsaket av Streptokokker bakterier som kalles pneumokokker (som også fører til andre sykdommer som ørebetennelse og hjernehinnebetennelse).
En frisk person har disse organismene i sin øvre luftveier. Imidlertid, hvis den person infisert, kan de spres til den nedre tarm-kanalen, forårsaker bakteriell lungebetennelse.

Hvordan viral lungebetennelse utvikler

Viral lungebetennelse forårsaket av virus, innbefattet influensa, respiratorisk syncytial-virus og varicella. Selv om både bakteriell og viral lungebetennelse viser de samme tidlige symptomer, er viral lungebetennelse ikke så harde. Feber er lavere og antibiotika er ikke gitt. Men noen ganger pasienter med mer alvorlige tilfeller er innlagt på sykehus for å unngå dehydrering, samt få hjelp med å puste.

Andre måter Lungebetennelse Utvikler

Miljømessige kilder: folk kontrakt lungebetennelse fra luften ved inhalering av støv eller andre fine partikler, for eksempel vanndamp.

Parasitter: Sjelden, folk kontrakt lungebetennelse gjennom parasitter som kommer inn i kroppen gjennom huden. Når du er inne i kroppen, vil parasitten gjennom blodet til lungene. Parasitter kan også gå inn i kroppen muntlig.

Sopp: Du kan kontrakten visse typer lungebetennelse ved innånding sopp. For eksempel folk med svakt immunforsvar, inkludert folk som gjennomgår kjemoterapi, er mer utsatt for gjær-lignende sopp kjent som Pneumocystis carlinii.

Self-infeksjon: brekninger og personen puster inn skadelige bakterier innholdet fra sin egen mage, utvikle lungebetennelse.

Er lungebetennelse smittsomt?

Virus og bakterier som forårsaker bakterier som finnes i en smittet person nese og munn er smittsom. Imidlertid er lungebetennelse ikke så smittsom som de fleste mener det er. Selvfølgelig, fanger en kald eller influensa-viruset er smittsomt. Sykdommen av lungebetennelse som er sentrert i lungene som ikke er så smittsomme. Selv om de fleste mennesker som er utsatt for sykdommen kan fange mindre forkjølelse og hoste, er det lite sannsynlig at eksponering for noen med sykdommen vil føre til forurensning. Eldre mennesker og de med svekket immunsystem er i større fare for sykdom, som de har en lavere sannsynlighet for utvinning enn andre.