Digidexo.com

Symptomer på Tarmparasitter i Humans

Det finnes to typer av tarmparasitter, helminths og protozoer. Helminths er vi hva vi vet er som bendelorm, pinworms, og rundormer. Protozoer er Giardia og Cryptosporidium. Folk kan leve med parasitter i mange år uten å vise noen symptomer, men når de ser ut, kan de være alvorlige.

Vanlige symptomer

De mest merkbare symptomer på tarmparasitter er diaré, kvalme, og perianal (kløe i ytre anal området) kløe.

Mindre symptomer

Noen mennesker kan oppleve symptomer som rennende nese, rastløshet, eller blemmer på munnen. Andre har opplevd allergi type symptomer (nysing, kløe), hodepine, økt appetitt, og ekstrem trøtthet.

Andre symptomer

Andre symptomer kan være leddsmerter, kronisk tretthet, og auto immun mangler (som stadig å bli syk).

Alvorlige symptomer

Hvis parasittene går ubehandlet, kan en person oppleve illeluktende avføring, diaré, influensalignende symptomer, tap av matlyst, magekramper og gass, slimete og blod i avføring, utslett og kløe, og selv passerer ormer i avføringen.

Effekter

Innvollsparasitter kan forårsake intestinal hindringer og blokkere nødvendige næringsstoffer. Folk kan også lider med mental kapasitet og lider intestinal blødning.

Behandling

Hvis du mistenker at du har en tarmparasitt, er det viktig å søke legehjelp til riktig diagnose som parasitt er bebor tarmen for riktig behandling.