Digidexo.com

Hva er et antistoff test?

En antistofftest, eller antistoff-titer, detekterer tilstedeværelsen og måler mengden av antistoffer i blodet. Mengden av antistoffer i blodet kan avgjøre om boosterimmuniseringer er nødvendig, eller hvis en siste immunisering var sterk nok til å forhindre en sykdom. I noen tilfeller er den antistofftest som brukes for å identifisere tidligere infeksjoner.

Hva er et antistoff?

Immunsystemet gjør proteiner kalt antistoffer som binder seg til bakterier, virus og andre fremmede stoffer. Antigener er kjemikalier som foreligger på overflaten av virus og bakterier. Antistoffer er skapt av immunsystemet som er spesifikk for fremmedlegemet. Overflaten av hver levende celle har en annen proteinmarkør. Når den er laget, og noen av disse antistoffene forbli i immunsystemet, klar til å angripe en gjentakelse av eksponering for viruset eller bakterien. Ofte kan de beskytte kroppen fra å bli smittet, og personen anses immune. Antistoffer som bekjemper virus som hepatitt, kyssesyke, kan HIV og vannkopper påvises ved en blodprøve.
Ting går galt når kroppen identifiserer normalt vev som et fremmedlegeme. Immunsystemet lager antistoffer mot vev og normale celler blir ødelagt, noe som autoimmun sykdom eller autoimmun respons.

Antistofftest

Den antistofftest er gjort av en blodprøvetaking fra en vene på innsiden av armen. Ingen forberedelser er nødvendig fra pasienten, men blodfortynnende medisiner, blødninger eller clotting problemer bør diskuteres med laboratoriet tekniker før testing.

Antistoff Testresultater

En negativ blodprøve betyr at ingen antistoffer ble funnet. Dette er den normale resultat. En unormal Resultatet ville bli en positiv lesing.
Systemisk lupus erythematosus, lymfekreft, avansert stadium kreft, hemolytisk anemi, mykoplasma infeksjon, eller mononukleose kan være de underliggende årsaker til en positiv antistofftest samt en inkompatibel blodoverføring. En antistofftest blir også brukt før blodtransfusjon for å teste for kompatibilitet. Testen blir også brukt for Rh faktor testing.

Faktorer som påvirker antistofftest Resultater

Flere faktorer kan påvirke antistofftestresultatene. Tidligere blodoverføringer eller en fersk svangerskapet kan påvirke antistoff identifikasjon. Medisiner som insulin, tetracyklin, cephal osporins, tuberkulose medisiner og noen medisiner med sulfa kan også påvirke resultatene av et antistoff test.
En kontrast materiale for en fersk X-ray eller en dekstran injeksjon kan også gjengi testen ubrukelig.

Testing Antistoffer på Fingeravtrykk

Britiske forskere arbeider med å bruke antistofftester på fingeravtrykk for Masseundersøkelsen mot sykdom. På grunn av at testprøven er et fingeravtrykk, ville det ikke være noen fare for en prøve sammenblanding.
Antistoff testing av fingeravtrykk kan også spille en rolle i å identifisere en mistenkt som fingeravtrykk poster er ikke i en database ved å begrense pool av mistenkte. Drug deteksjon, medisiner, sykdom, og selv maten fortært kunne hjelpe profil livsstil av en uidentifisert kriminell gjennom dette gjennombruddet anvendelse av antistoff testing.
Ifølge et forskerteam fra University of East Anglia og Kings College, har de allerede vært i stand til å fortelle forskjellen mellom fingeravtrykk av røykere og ikke-røykere.