Digidexo.com

Agglutinin Behandling for en kald

Agglutinin sykdom oppstår når antistoffene reagerer på kaldere klima ved å danne protein på de røde blodceller (RBC). Disse kalde-reagerende antistoffer angrep antigen I, som er funnet på overflaten av membranen. Agglutinin er en autoimmun sykdom, som er når immunsystemet angriper friskt kroppsvev.

Symptomer

Agglutinin er vanligvis kjent som en kald agglutinin sykdom. Denne sykdommen er en autoimmun sykdom som kjennetegnes av antistoffer som reagerer på lave temperaturer, danner proteiner på overflaten membran av røde blodceller.

Forbigående kaldt agglutinin sykdom kan vises brått mens kronisk kald agglutinin kan vises mer gradvis. Cold agglutinin sykdom kan vises med symptomer på infeksjon av hemolyse eller anemi. Symptomene på hemolyse kan omfatte gulsott samt hemoglobinuria, som vil gjøre urinen mørk. Anemi symptomer er tretthet, dyspné, dårlig fôring i barn eller blekhet. Acrocyanosis kan forekomme i kronisk sykdom med symptomer på misfarging i tærne, nese og ører når de utsettes for kaldt vær.

Behandling

Det er flere måter å behandle kaldt agglutinin, som primært vil avhenge av stadium av sykdommen, samt tester for å fastslå en underliggende årsak.
Støttende omsorg er den første formen for behandling, som vil begynne med å unngå kalde temperaturer. En RBC transfusjon vil være nødvendig for å fastslå om det er noen akutte sykdommer. RBC overføringer vil bruke blodvarmer ved temperaturer på 39 grader Celsius. Hvis sykdommen er forårsaket av en akutt sykdom, kan oppvarming av blodet ved transfuserte RBCs resultere i signifikant forbedring. Ytterligere tester kan gjøres for å eliminere andre årsaker til denne sykdommen.

Den direkte behandling av viral underliggende sykdom, slik som cytomegalovirus (CMV), Epstein-Barr virus (EBV), eller kusma vil begynne å vise forbedring av agglutinin symptomer. Andre sykdommer som mykoplasma infeksjon, lymfoproliferativ sykdom, eller systemisk autoimmun sykdom må også behandles for å gi bedre resultater.
Prednison terapi er en hormonbehandling som kan brukes midlertidig i alvorlige årsaker. Denne behandling kan redusere autoantistoffnivå for en kort periode, fordi antistoffer blir kontinuerlig produsert. Denne behandlingen er ikke brukt ofte.

Cold reagerer agglutinin sykdommen er vanligvis sett etter 50, men oftere i en person 70 år eller eldre. Barn eller unge voksne som har kaldt agglutinin sykdom vil vanligvis se den gå bort av seg selv.