Digidexo.com

Facial Skin Disorders

Mennesker besøker hudlege kontor ca 37 millioner ganger i året for å søke hjelp om hudlidelser som spenner fra tørr ansiktshud til store røde klatter i ansiktet. Ansikts hudsykdommer har også et stort utvalg av forskjellige årsaker, fra genetikk til allergi mot følelsesmessig stress og autoimmune sykdommer.

Typer

Det finnes mange forskjellige varianter av ansikts hudlidelser. Noen vanlige ansikts hudsykdommer inkluderer rosacea, psoriasis, eksem, voksen akne, vitiligo, melasma, hudinfeksjoner, perioral dermatitt, inflammasjoner og seboreisk eksem.

Rosacea

Rosacea er en svært vanlig ansiktshuden tilstand der mennesker opplever vedvarende røde utslett. Det er mest vanlig for blek-skinned, rød haired individer mellom seksti og tretti år gammel. Andre kjennetegn ved rosacea inkluderer hyppige flushing og rødmende, røde papler på kinnene, pannen, nesen og haken, sensitiv hud, hevelse i ansiktet, flassete og tørr hud og mange andre. Årsakene til rosacea er ukjent, men mange tror det stammer fra betennelser og overaktiv ansikts blodkar.

Psoriasis

Psoriasis er også en svært vanlig ansikts hud uorden. Med psoriasis, mennesker utvikler skjellende utslett; skalaene er vanligvis en sølv og hvit farge. Det kan påvirke ansiktet og andre områder av kroppen også. Den eksakte årsaken til psoriasis er ikke nøyaktig kjent, men det antas å være knyttet til immunsystemet, og overaktivitet som deretter fører til hudinflammasjon.

Seborre

Seborre er en ansikts hud lidelse som beskriver hud som er svært fet. Overdreven ansikts olje (kalt "sebum") skyldes talgkjertler som er overaktiv. Både menn og kvinner kan utvikle seborrhoea. Vanligvis folk med denne ansikts hud uorden ikke har andre helsemessige problemer, men det er sett hos noen pasienter som et symptom på enten Parkinsons sykdom eller akromegali.

Melasma

Melasma (også kjent som chloasma) er nok en vanlig ansiktshuden lidelse som påvirker ansikts pigmentering. Med melasma, mennesker utvikler flekker av brunlig pigmentering på ansiktshuden. Denne flekkete pigmentering gradvis utvikler og deretter avtar og forsvinner over tid. Det overskytende ansikts farge skyldes overproduksjon av melanin av melanocytter (pigmentceller).