Digidexo.com

Typer av lungesykdom

Den pulmonale system av kroppen refererer til åndedrettsfunksjoner. Når en pasient utvikler en lungesykdom, er resultatene vanligvis påvirke pustegassutveksling og i lungene. Disse sykdommene inkluderer infeksjoner som lungebetennelse og kreft fra kreftfremkallende som røyking. Noen lungesykdommer kan kureres med medisiner, mens andre er permanente tilstander som krever kontinuerlig behandling og medisinering.

Astma

Astma er en betennelse i luftveiene. Mange mennesker har astma på grunn av allergi, som utløser astmaanfall og forårsake blokkeringer i luftveiene i lungene. Astmaanfall kan utløses av pollen, støv, dyr dander, mold og selv trening. Personer med allergier bruker inhalatorer og medisiner for å kontrollere den plutselige utbruddet av astmaanfall.

Lungeødem

Lungeødem er en tilstand der lungene fylles med overflødig væske. Tilstanden fører til opphoping av væske i alveolene og hindrer normal gassutveksling prosessen. Dette gjør det vanskelig for pasienten å puste. Lungeødem er forårsaket av medisiner, hjertesykdom eller lungebetennelse. Akutte tilstander av lungeødem krever umiddelbar medisinsk behandling.

Infeksjoner

Lungebetennelse og tuberkulose er to infeksjoner som kan føre til vanskeligheter med å puste. Disse sykdommene spres fra person til person gjennom respiratoriske dråper. Tuberkulose kan ligge latent i lungene i flere år før det utvikler seg i den aktive fasen hvor den forårsaker sykdom. Lungebetennelse er en tilstand som kan være forårsaket av en bakterie, virus eller en sopp. Lungebetennelse kan være en sekundær infeksjon fra forhold som strep hals.

Kreft

Lungekreft er en bekymring for pasienter som røyker. Lungekreft utvikler seg i vev, og det kan spre seg til andre områder av kroppen. Denne prosessen kalles metastasering. Røyking øker risikoen for å utvikle kreft i lungene. Det kan også føre til andre forhold som emfysem og kronisk bronkitt. Røyking står for nesten 90% av lungekreft utviklingen i pasienter.

Arrdannelse

Arrdannelse i lungene er lik arrdannelse i huden. Når vevet er skadet, området propper og skaper en lesjon. Arrdannelse i lungene er permanent, og det er vanligvis forårsaket av infeksjon eller innånding av farlige giftstoffer. For små arr, lungene er i stand til å helbrede. For mer alvorlige arrdannelse, kan lungene utvikle interstitiell lungesykdom og lungefibrose, noe som gjør det vanskelig å puste for pasienter.